Sander van Rijn Sander van Rijn
16/08/2023 18:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/08/2023 18:00

Crypto munt stijgt fors na deal met Amerikaanse centrale bank

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Dit wordt de belangrijkste week van het jaar voor bitcoin

Foto: Paul Brady Photography/Shutterstock

De Federal Reserve, de centrale bank van de Verenigde Staten, heeft onlangs het cryptobedrijf Dropp aan zijn lijst met dienstverleners toegevoegd. Dropp heeft met deze samenwerking zijn deuren geopend voor financiële bedrijven die zijn aangesloten bij het betaalplatform van de Federal Reserve: FedNow. Deze betalingsdienst is exclusief toegankelijk voor financiële instellingen en verzorgt realtime payments, dat wil zeggen onmiddellijke betalingen van bank naar bank. Het moet traditionele bankoverschrijvingen vervangen die soms dagen kunnen duren.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

Hedera-project Dropp hét alternatief voor creditcardbetalingen

Het microbetalingsplatform Dropp is een Pay-by-Bank alternatief voor creditcardbetalingen. Door de hoge kosten van creditcardtransacties te besparen, biedt het platform winkeliers en handelaren de mogelijkheid om online producten en diensten van kleine waarde aan te bieden.

Het microbetalingsplatform is gebaseerd op het netwerk van Hedera Hashgraph en maakt gebruik van gedistribueerde grootboektechnologie (DLT) met hoge doorvoer en lage vertraging in de dataoverdracht. Dit zorgt voor razendsnelle betalingen en goedkope transactiekosten wat aansluit bij de huidige digitalisering van onze maatschappij.

Via de prepaid betalingsdienst Dropp kunnen consumenten hun digitale portemonnee opladen met fiatgeld om vervolgens gebruik te maken van het gemak om hun aankopen in een enkele handeling te voltooien. Deze online betalingen kunnen worden verricht zonder registratie of aanmelding bij de winkeliers, waardoor de gegevens van de consument gewaarborgd blijven.

Transacties via Dropp zijn mogelijk in Amerikaanse dollar (USD),  USD Coin (USDC) en HBAR, de cryptomunt van het Hedera netwerk.

Advertisement

FedNow betalingsplatform

FedNow, een service voor directe betalingen dat wordt beheerd door de Amerikaanse Federal Reserve (FED), werd in juli gelanceerd. Deze 24/7 betaalservice is niet opgericht voor consumenten maar wordt vergeleken met het betalingsinfrastructuur van banken. Het platform is daarom alleen beschikbaar voor organisaties die ervoor kiezen om het nieuwe financiële systeem te verwezenlijken.

Met slecht enkele tientallen financiële instellingen die gebruik maken van de service, hoopt FedNow in de toekomst meer gereguleerde banken te verwelkomen.

Goed nieuws! 🎉 Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

Hedera crypto HBAR stijgt flink

Door de bekendmaking van het partnerschap is de native token van Hedera in een paar dagen tijd met meer dan 17% gestegen. De totale marktwaarde van het project bereikte hiermee een top van 2,46 miljard dollar en werd toen verhandeld tegen een prijs van $0,073.

Ondanks de enorme stijging van de afgelopen week heeft ook HBAR te maken met een rode woensdag. Deze koersdaling heeft vandaag gezorgd voor een daling van 9% naar een waarde van $0.067 op het moment van schrijven. Desalniettemin staat de native token van Hedera er deze maand goed voor met een stijging van maar liefst 30%.

Deel dit artikel
Sander van Rijn

Met een passie voor schrijven en de achtergrond kennis van de blockchain-technologie en digitale valuta’s, probeert Sander een toekomstige wandelende crypto bibliotheek te worden. De kennis die hij reeds heeft opgedaan deelt hij graag met vrienden en kennissen, maar nu is eindelijk de tijd aangebroken dat hij dit gaat doen voor het grotere publiek.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement
Advertisement