Thom Derks Thom Derks
12/02/2023 09:40 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/02/2023 09:40

Crypto onderzoek ontdekt kritieke zwakte in BNB Chain van Binance

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Esta investigación descubre una debilidad en la cadena BNB de Binance

Foto: salarko/Shutterstock

Jump Crypto, een Web3 specialist, ontdekte een zwakte in de BNB Chain van Binance die het mogelijk maakt om een oneindige hoeveelheid tokens te creëren. Het probleem is in eerste instantie kenbaar gemaakt aan het team van de BNB Chain. Hierdoor kreeg het project een kans om binnen 24 uur een oplossing te verzinnen voor het probleem.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Ongelimiteerde hoeveelheid BNB tokens

Als Jump Crypto de zwakte binnen de infrastructuur niet had ontdekt, maar een kwaadwillende, dan was het voor diegene mogelijk geweest om een ongelimiteerde hoeveelheid BNB tokens te creëren. “Bugs die het mogelijk maken om een oneindige hoeveelheid tokens te creëren vormen de grootste zwakte binnen de wereld van Web3,” aldus Jump Crypto.

“Het ontdekken van deze kritieke fout in de systemen van Binance bewijst dat we altijd scherp moeten zijn en moeten samenwerken om de veiligheid van alle projecten te garanderen,” zo laat het bedrijf verder weten.

Binance CEO Changpeng Zhao is in ieder geval enorm blij met de hulp van Jump Crypto die nodig was voor het oplossen van dit probleem. “Enorm veel dank aan Jump Crypto voor het rapporteren van deze fout. Ze hebben een geweldig veiligheidsteam. Ik waardeer het enorm,” aldus een blije Changpeng Zhao.

Advertentie

Niet de eerste keer

Het is overigens niet de eerste keer dat er (potentieel) iets misging met de BNB Chain van Binance. In oktober 2022 werd de activiteit op de blockchain van Binance voor een korte periode geschorst, nadat een fout in de computercode voor ongeveer 80 miljoen dollar werd uitgebuit.

In het hierboven omschreven scenario was het voor hackers ook al mogelijk om extra BNB tokens te creëren. Uiteindelijk resulteerde dat dus in een verlies van ongeveer 80 miljoen dollar, waarmee de schade nog relatief beperkt is gebleven. Als zoiets compleet uit de hand loopt, dan kan het immers het einde van een project betekenen.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie