Rico Engelbarts
08/01/2019 19:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/01/2019 19:10

Cryptocurrency exchange Coinbase ontdekt dubbele uitgaven van Ethereum Classic

icon-altcoins
Altcoin nieuws
cryptocurrency_exchange_coinbase_ontdekt_dubbele_uitgave_van_ethereum_classic

Foto: 3rdtimeluckystudio/Shutterstock

De cryptocurrency exchange Coinbase meldt via Twitter dat het een zogenaamde “blockchain reorganisatie-aanval”, gericht op Ethereum Classic, heeft ontdekt. Het gevolg van die aanval is dat er voor meer dan €430.000 aan dubbele uitgaven gedaan konden worden.
Volgens de exchange is de aanval nog aan de gang. Coinbase heeft daarom besloten om de ETC-saldo’s van haar klanten per direct te bevriezen. De exchange schreef:

We zagen herhaalde, diepe reorganisaties van de Ethereum Classic-blockchain, waarvan de meeste dubbele uitgaven bevatten. De totale waarde van de dubbele uitgaven die we tot nu toe hebben waargenomen, is 88.500 ETC (~€400.000).


De reorganisatie van een blockchain is alleen mogelijk als een aanvaller de meerderheid van de hashrate in handen heeft. De aanvaller kan dan zelf een ledger creëren, deze aan de rest van het netwerk toevoegen en vervolgens bepaalde transacties terugdraaien en opnieuw uitvoeren. Op die manier heeft de aanvaller de mogelijkheid om tegoeden dubbel te ontvangen.
Dergelijke aanvallen zijn vooral gericht op exchanges. De aanvaller stort tegoeden, wisselt ze om voor een crypto en neemt ze dan weer op. Vervolgens reorganiseert de aanvaller de blockchain waarmee de opgenomen tegoeden dubbel worden verzonden.
Normaal gesproken reageren exchanges hier op door extra verificaties te vragen. Hiermee wordt het proces een stuk ingewikkelder en tijdrovender. Coinbase kiest er echter voor om alle tegoeden te bevriezen totdat de kust weer veilig is.
Coinbase benadrukt dat het de aanval alleen geïdentificeerd heeft, echter was de exchange niet het doelwit van de aanval. Het is tot nu toe nog onduidelijk wie of wat het doelwit wel is.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie