Nick de Jong Nick de Jong
31/05/2024 16:39 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/05/2024 14:25

Cryptohandelaar maakt $5 miljoen in een maand met PEPE memecoin

MAGA-TRUMP Pepe-$PEPE
icon-altcoins
Altcoin nieuws
pepe-PEPE-anycoin

Foto: Shutterstock/Maurice NORBERT

Memecoins kunnen veel volatiliteit vertonen. Hierdoor kunnen investeerders hun investeringen flink zien groeien, maar ook heel snel afnemen. Afgelopen maand heeft een grote cryptohandelaar dankbaar gebruik weten te maken van de prijsstijging van de memecoin Pepe (PEPE). Het resultaat was een miljoenen winst in slechts één maand tijd.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

5 miljoen dollar winst met memecoin

Een zogenoemde whale, iemand met heel veel cryptocurrencies, heeft een maand geleden flink geïnvesteerd in de memecoin PEPE. De handelaar kocht destijds ongeveer 660,7 miljard tokens van de digitale munt. Nu, een maand later, heeft de whale zijn tokens weer verplaatst naar een wallet op de crypto exchange Binance. De huidige waarde van deze tokens is inmiddels met 52% gestegen, waardoor de investeerder een winst heeft behaald van bijna 5 miljoen dollar.

Na de transactie van de PEPE tokens blijft de originele wallet achter met vooral heel veel Compound (COMP) tokens. De totale waarde van de wallet is volgens Coinstats momenteel 161.449 dollar.

Advertentie

Memecoins worden minder verhandeld

De afgelopen periode schoten veel memecoins door het dak. Toch lijken investeerders nu iets van hun interesse in de coins te verliezen. Dit blijkt onder andere uit de afname van het handelsvolume. In de afgelopen 24 uur daalde dit met meer dan 21% naar 10,2 miljard dollar. Volgens de website CoinMarketCap was dit drie dagen geleden nog meer dan 13 miljard dollar.

De turbulente koersen van memecoins zorgen ervoor dat cryptohandelaren soms bijzonder hoge winsten realiseren. Zo gebeurde dit recentelijk ook bij de MAGA (TRUMP) coin. Deze munt, die gebaseerd is op de presidentskandidaat Donald Trump, reageert sterk op uitspraken en gebeurtenissen rondom de man. Een handelaar wist met de munt in slechts drie dagen tijd een winst van 2,7 miljoen dollar te behalen. 

Biljoenenbedrijf blijkt fan van Solana en wakkert ETF-geruchten aan
Biljoenenbedrijf blijkt fan van Solana en wakkert ETF-geruchten aan

Kan PEPE verder stijgen?

De grote stijging van PEPE zorgde ervoor dat er een nieuwe all time high werd bereikt op 27 mei. Vervolgens corrigeerde de koers weer naar beneden. De vraag is nu dan ook of de memecoin nog verder zal stijgen in prijs.

Het zou mogelijk kunnen zijn dat er nu eerst een prijscorrectie moet plaatsvinden. Als de koers dezelfde beweging volgt als in januari van dit jaar, dan zou er een correctie kunnen plaatsvinden van 40%. Ook zou het mogelijk kunnen zijn dat de koers op dit moment nu consolideert en zich opmaakt voor een nieuwe hype cyclus. In dat geval zal het marktkapitaal over de 10 miljard heen gaan volgens cryptoanalist Davie Satoshi.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Nick de Jong

Nick de Jong is sinds maart 2024 werkzaam bij Crypto Insiders. Hij werd benaderd via een website voor freelancers. Naast zijn werk als juridisch ondersteuner voor de overheid, verdiept hij zich sinds 2015 in cryptocurrencies. De technologie achter digitale munten en hun maatschappelijke invloed fascineren hem. Hij is gespecialiseerd in blockchain en marktanalyses, en streeft ernaar om complexe cryptokwesties begrijpelijk te maken voor een breder publiek.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin - bewezen aanpak
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin – bewezen aanpak
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Solana memecoin explodeert 7.100%: Experts waarschuwen voor risico’s
Advertentie