Robin Hazekamp Robin Hazekamp
06/03/2024 21:57 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/03/2024 20:03

‘Cryptomarkt kan snel enorm gaan groeien,’ volgens Chainlink oprichter

icon-altcoins
Altcoin nieuws
'Cryptomarkt kan snel enorm gaan groeien,' volgens Chainlink oprichter

Foto: sdx15/Shutterstock

Sergey Nazarov, co-founder van Chainlink (LINK), heeft in een interview met Bloomberg Crypto interessante voorspellingen gedaan over de toekomst van cryptovaluta. Hij ziet een sterke groei in nieuwe investeerders en laat weten welke trends hij de komende tijd verwacht. 

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto markt krijgt grote groep nieuwe deelnemers

Nazarov meldt tegen Bloomberg dat de crypto markt kan rekenen op een enorme toename in investeerders. Dit komt door de recentelijk verkregen toestemming voor exchange-traded funds (ETF). Deze nieuwe manier van investeren lijkt toegankelijker voor nieuwe investeerders, waardoor het makkelijker is om in te stappen.

Advertentie

Wat is een ETF precies?

Om nieuwe investeerders te overtuigen, proberen crypto bedrijven de drempel zo laag mogelijk te maken. Er zijn verschillende ETF’s te verkrijgen bij verschillende coins. Een voorbeeld is bitcoin (BTC). Beleggers hoeven niet zelf bitcoin aan te schaffen, maar kopen een product bij een uitgever. Deze uitgever koopt dan het geïnvesteerde bedrag aan bitcoin en houdt deze voor de belegger in bezit.

Doordat de uitgever de bitcoin in zijn opslag houdt, hoeft een nieuwe investeerder zich hier geen zorgen om te maken. Het enige nadeel is dat de uitgever hierover een jaarlijks managementfee rekent. Dit is meestal een percentage van het volledige vermogen.

Crypto Ontbijt: Waarom bitcoin ETF’s en altcoins momenteel exploderen
Crypto Ontbijt: Waarom bitcoin ETF's en altcoins momenteel exploderen

Toename investeerders brengt grote gevolgen met zich mee

Nazarov legt uit dat de doorbraak van de bitcoin-ETF de deur heeft geopend voor nieuwe manieren om te investeren. Hij voorspelt dat dit enkel het begin is van een tijdperk waarin het steeds makkelijker wordt om mee te doen in de crypto markt.

“De bitcoin-ETF is slechts een eerste aanbod waarmee het mondiale financiële systeem kan beschikken over basisinvesterings- en betalingsmogelijkheden voor bitcoin, op een manier die voor hen comfortabel is” – Sergey Nazarov

Op deze manier wil de oprichter van Chainlink duidelijk maken dat het doel achter deze ETF’s is om de eerste stap naar de crypto markt zo makkelijk mogelijk te maken. Hiermee trekt het gehele circuit nieuwe investeerders.

Rapper Iggy Azalea lanceert nieuwe crypto, maar niet zonder problemen
Rapper Iggy Azalea lanceert nieuwe crypto, maar niet zonder problemen

Nieuwe trend ontdekt in asset tokenization

Aan het eind van het interview doet Nazarov nog een voorspelling. Hij meent dat de tokenisatie van activa de volgende grote trend zal zijn. Tokenisatie is simpelweg het programmeren van tokens op de blockchain. Hierdoor kunnen ‘echte’ bezittingen tot token worden omgezet, met alle voordelen van de blockchain technologie.

Banken zullen deze instromen in ETF’s zien en actie ondernemen. “Ze zullen zelf activa op de markt brengen om met de ETF’s te concurreren of om een deel van het kapitaal naar zich toe te trekken.” aldus Nazarov.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 9000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Toen Robin in de Europese politieke wedstrijd iMEP opeens moest verzinnen hoe de EU effectieve regelgeving op moest stellen voor cryptocurrency, stond hij even met zijn mond vol tanden. Terwijl hij zijn achtergrondonderzoek uitvoerde, ontdekte hij de voordelen van deze economische noviteit. In Robins visie gaan de EU en cryptocurrency hand in hand. Met een scherpe blik analyseert Robin hoe politiek en cryptocurrency elkaar zowel aanvult als tegenwerkt.

Net binnen
Trending
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Aantal bitcoin wallets neemt in rap tempo toe, BTC op exchanges droogt op
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Populaire meme crypto verliest plotsing 99% van zijn waarde
Populaire meme crypto verliest plotseling 99% van zijn waarde
Zeldzaam Bitcoin signaal wijst op koersstijging naar 180.000 dollar
Nieuwe crypto knalt bijna 1.200% omhoog na notering op Bybit
VeChain (VET) koers kan vanaf hier met meer dan 80% stijgen
Nieuwe crypto maakt vliegende start en schiet 600% omhoog
Advertentie