Nick de Jong Nick de Jong
14/06/2024 17:40 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/06/2024 12:34

Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt

Het blockchain tokenisatie platform Holograph heeft al geruime tijd haar eigen cryptomunt op het platform. Door een recente hack zag het platform de eigen munt vrijwel volledig in elkaar storten.

Cryptomarkt volatiel na CPI-schok, dit kan niet lang meer duren
Cryptomarkt volatiel na CPI-schok, dit kan niet lang meer duren

Miljoenen hack cryptomunt

Op 14 juni bevestigde het platform, via haar X-account, dat er inderdaad een hack in het protocol had plaatsgevonden. Sinds dat moment heeft het platform er alles aan gedaan om de gaten in het protocol af te dichten en is het druk doende met andere crypto exchanges om de accounts van de hacker te bevriezen. Daarnaast heeft het platform een eigen onderzoek opgestart en staat het in nauw contact met de autoriteiten.

Het Holograph platform is gebouwd op het ecosysteem van Omnichain en zorgt ervoor dat tokens tussen twee verschillende blockchains kunnen worden uitgewisseld, zonder dat het adres van het contract verandert. Zo wordt het voor blockchains eenvoudiger om data uit te wisselen.

Advertentie

1 miljard tokens gemint

De dag voor het bericht op X blijkt een hacker gebruik te hebben gemaakt van een zwak punt in het smart contract van de Holograph (HGL) tokens. Hierdoor konden er volgens Etherscan maar liefst 1 miljard tokens extra worden gemint. Verdeeld over negen transacties ontving de hacker alle tokens in zijn wallet. Op het moment van minten had de grote hoeveelheid tokens nog een waarde van maar liefst 14,4 miljoen dollar.

Door de grote hoeveelheid coins die werden bijgemaakt, begaf de prijs van HGL zich in slechts tien minuten al in een vrije val. Binnen negen uur daalde de koers met maar liefst 79,4% naar een prijs van 0,0029 dollar. Ook het marktkapitaal zakte ineens en nam in rap tempo van van bijna 22 miljoen dollar naar 4,8 miljoen dollar. Opvallend is dat de munt zich vervolgens deels wist te herstellen. De huidige koers beweegt zich nu rondom de prijs van 0,008 dollar.

Met de huidige prijs zouden de 1 miljard tokens nog een waarde hebben van 7,4 miljoen dollar. Echter was de hacker al enkele uren na het minten begonnen met het omzetten van de HGL tokens naar de stablecoin Tether (USDT).

Volgens cryptocurrency-onderzoeker Matt Casto, zou de hacker een bekende kunnen zijn van het platform. De onderzoeker van de financiële instelling CMT Digital gelooft dat de hacker een zogenaamde “rogue dev” was. Oftewel een kwaadwillende ontwikkelaar van het platform. Holograph zelf heeft nog niet laten weten of zij bekend zijn met de identiteit van de hacker.

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Nick de Jong

Nick de Jong is sinds maart 2024 werkzaam bij Crypto Insiders. Hij werd benaderd via een website voor freelancers. Naast zijn werk als juridisch ondersteuner voor de overheid, verdiept hij zich sinds 2015 in cryptocurrencies. De technologie achter digitale munten en hun maatschappelijke invloed fascineren hem. Hij is gespecialiseerd in blockchain en marktanalyses, en streeft ernaar om complexe cryptokwesties begrijpelijk te maken voor een breder publiek.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
bitcoin miners stappen over naar kaspa 95% meer winst
Bitcoin houders stappen massaal over naar KASPA (KAS): 95% meer winst
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Advertentie