Timo Bult Timo Bult
13/11/2023 17:58 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/11/2023 20:33

De crypto strategie die Trump miljoenen aan ethereum opleverde

Ethereum-ETH
icon-altcoins
Altcoin nieuws
De crypto strategie die Trump miljoenen ethereum opleverde

Foto: Evan El-Amin/Shutterstock

De voormalige president van de Verenigde Staten, Donald Trump, blijkt een gigantische hoeveelheid crypto te bezitten. De meesten hadden dit waarschijnlijk niet verwacht; Trump is immers een zeer conservatieve oude man waarvan je misschien niet zo snel verwacht dat hij een ethereum wallet heeft met daarin een flinke stapel crypto. Zeker niet gezien zijn anti-bitcoin uitspraken in het verleden.

Hoe komt hij in godsnaam aan dit vermogen? In dit artikel doen we een boekje open over Trump, ooit president van de VS, nu een ethereum whale.

Goed nieuws! 🎉 Bitvavo geeft lezers vandaag gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

Donald Trump verzamelt crypto miljoenen

Het begon allemaal tijdens de NFT-gekte in 2022. Door de stijgende prijzen zagen velen een mooie kans om collecties van digitale crypto-verzamelkaartjes uit te brengen. Naast dat dit een innovatieve manier is om je imago een zetje te geven, was het destijds financieel ook geen slecht idee. NFT’s gingen namelijk als warme broodjes over de toonbank voor bizarre prijzen.

En uiteraard zag ook kapitalist Trump een grote kans. Ondanks dat Trump “geen fan is van bitcoin en andere crypto, wat geen geld is en waarvan de waarde zeer volatiel is en gebaseerd is op gebakken lucht,” aldus Trump in een tweet, gaf hij NFT’s in 2022 wel een kans.

De Trump NFT-collectie bestaat uit allerlei digitale kunst waarin, uiteraard, Trump centraal staat. Voor slechts 99 dollar konden verzamelaars eigenaar worden van opvallende digitale kunst, zoals Trump die als Elvis een gitaar bespeeld op een motor (waarom ook niet), en Trump die hamburgers staat te grillen met zijn labrador.

De NFT’s zijn inmiddels uitverkocht. Dat is dan ook een mooi bruggetje naar het gigantische crypto-vermogen dat Trump daarmee bij elkaar heeft verzameld.

Trump en zijn gigantische ethereum wallet

De NFT-collectie van Trump blijkt een gouden zet te zijn geweest voor de ex-president. Volgens data van Arkham Intelligence heeft hij namelijk maar liefst 1.555 ethereum (ETH) als gevolg van de verkoop van zijn digitale plaatjes. Die opbrengsten ontvangt hij bijvoorbeeld uit royalties.

In totaal is zijn wallet 3,3 miljoen dollar waard, waarvan 3,2 miljoen dollar uit ethereum bestaat. De rest zijn kleinere altcoins zoals TRUMP, JESUS en het meer serieuze polygon (MATIC).

De waarde van Donald Trumps ethereum wallet. – Bron: Arkham Intelligence

Al met al is zijn wallet in de loop van de tijd flink in waarde gegroeid. Op 16 december, 2022, was de waarde namelijk nog slechts 166.000 dollar. Door de stijgende koersen en zijn groeiende portfolio als gevolg van de succesvolle verkoop van NFT’s is Trumps crypto-portfolio met 1.887% gestegen!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Advertisement
Advertisement