Kevin Schijven Kevin Schijven
10/05/2021 06:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/05/2021 06:08

De Internet Computer is live; Dfinity lanceert ambitieus Ethereum concurrent voor decentraal internet

icon-altcoins
Altcoin nieuws
De Internet Computer is live Dfinity lanceert ambitieus Ethereum concurrent voor decentraal internet

De zeer langverwachte “Internet Computer” van de Dfinity Foundation is eindelijk live. Het project werd in 2016 onthuld, in Zwitserland ontwikkeld en haalde meer dan een 100 miljoen op in een financieringsronde in 2018.

Deze Internet Computer wil de basis worden van een nieuw soort decentraal internet dat voornamelijk draait op smart contracts. Het gaat hiermee de concurrentie met Ethereum (ETH) aan, maar waar Ethereum momenteel nog vooral op financiële applicaties is gericht, wil de Internet Computer hét platform worden voor alle internetdiensten.

“In wezen is de Internet Computer ’s werelds eerste blockchain die op websnelheid draait met onbeperkte capaciteit. Het lost de ‘blockchain-trilemma’ op door een blockchain-netwerk te produceren dat gedecentraliseerd, veilig en schaalbaar is.

Dit is een compleet nieuw platform. Dit is een openbaar platform, het is een verlengstuk van het internet. Uiteindelijk gaan we naar blockchain-singulariteit.”

Aldus Dominic Williams, oprichter van Dfinity. Het nieuwe netwerk gebruikt een “algorithmic governance system” genaamd Network Nervous System (NNS). NNS is een gedecentraliseerd getokeniseerd bestuurssysteem dat volledig open is. Iedereen kan een voorstel indienen bij NNS, en als het wordt aangenomen, wordt het onmiddellijk en automatisch uitgevoerd.

De Internet Computer heeft ook een eigen cryptocurrency met ICP (voorheen DFN). Deze staat op Coinbase echter vandaag 30% in de min, maar schoot voor lancering al hard omhoog. Daarnaast heeft het nieuwe platform al een decentrale cryptocurrency-exchange (DEX) genaamd Enso Finance en een sociaal netwerkplatform met Distrikt.

 

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie