Home Nieuws Altcoin nieuws DeFi project Akropolis verliest $2 miljoen DAI in re-entrancy aanval

DeFi project Akropolis verliest $2 miljoen DAI in re-entrancy aanval

Een decentralized finance (DeFi) project is wederom het slachtoffer van een hack geweest. Gisteren maakte het relatief nieuwe Akrapolis bekend dat er $2 miljoen aan de stablecoin DAI uit het project zijn gestolen.

- Advertentie -

Akropolis (AKRO) is een DeFi krediet- en spaardienstverlener waarmee gebruikers leningen kunnen aangaan en rendement kunnen genereren op cryptocurrency deposito’s, ook bekend als yield farming. Het contract van het besparingsgedeelte van de service, dat gebruikmaakt van het Curve-protocol, werd gisteren leeggeroofd.

Het DeFi-project meldt dat de pools waren gecontroleerd door twee onafhankelijke auditeurs, maar de kwetsbaarheid in het systeem was in beide audits niet opgevallen. De aanval was een zogenaamde re-entrancy attack in combinatie met een dYdX flash lening, meldt het bedrijf.

Akropolis zegt dat de meeste fondsen veilig zijn en dat alle stablecoin pools zijn stilgelegd. Ook heeft het contact opgenomen met cybersecurityexperts en heeft het cryptocurrency-exchanges van de hack op de hoogte gesteld. Het project lanceerde vorige week nog op Binance:

- Advertentie -

Daarnaast is het project opzoek naar een manier om de slachtoffers tegemoet te komen waarbij het project zelf kan overleven. Akropolis zal later een uitgebreidere analyse van het voorval uitbrengen, alsmede een voorstel doen aan de community over de vergoeding:

We zijn de code en de beveiligingsprocedures aan het herzien en zullen zo snel mogelijk een post-mortem met onze analyse publiceren. We onderzoeken manieren om gebruikers te vergoeden voor het verlies op een manier die duurzaam is voor het project, en zullen een voorstel doen aan de gemeenschap voordat er een definitief besluit wordt genomen.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€15.210,90 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€14.947,30 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€14.973,90 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€14.992,40 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€15.048,70 Kopen
Laatste nieuws

– Advertentie –

Expert analyses

Bitcoin koers dipt omlaag! Tijd voor paniek of voor nieuwe kansen?!

Het lijkt de afgelopen 24 uur wel alsof Pietje Paniek heel veel broertjes en zusjes heeft gekregen. De bitcoin koers heeft zich tot op...