Kevin Schijven Kevin Schijven
13/11/2020 14:14 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/11/2020 14:14

DeFi project Akropolis verliest $2 miljoen DAI in re-entrancy aanval

icon-altcoins
Altcoin nieuws
DeFi project Akropolis verliest $2 miljoen DAI in re-entrancy aanval

Foto: BestForBest/Shutterstock

Een decentralized finance (DeFi) project is wederom het slachtoffer van een hack geweest. Gisteren maakte het relatief nieuwe Akrapolis bekend dat er $2 miljoen aan de stablecoin DAI uit het project zijn gestolen.


Akropolis (AKRO) is een DeFi krediet- en spaardienstverlener waarmee gebruikers leningen kunnen aangaan en rendement kunnen genereren op cryptocurrency deposito’s, ook bekend als yield farming. Het contract van het besparingsgedeelte van de service, dat gebruikmaakt van het Curve-protocol, werd gisteren leeggeroofd.
Het DeFi-project meldt dat de pools waren gecontroleerd door twee onafhankelijke auditeurs, maar de kwetsbaarheid in het systeem was in beide audits niet opgevallen. De aanval was een zogenaamde re-entrancy attack in combinatie met een dYdX flash lening, meldt het bedrijf.
Akropolis zegt dat de meeste fondsen veilig zijn en dat alle stablecoin pools zijn stilgelegd. Ook heeft het contact opgenomen met cybersecurityexperts en heeft het cryptocurrency-exchanges van de hack op de hoogte gesteld. Het project lanceerde vorige week nog op Binance:


Daarnaast is het project opzoek naar een manier om de slachtoffers tegemoet te komen waarbij het project zelf kan overleven. Akropolis zal later een uitgebreidere analyse van het voorval uitbrengen, alsmede een voorstel doen aan de community over de vergoeding:

We zijn de code en de beveiligingsprocedures aan het herzien en zullen zo snel mogelijk een post-mortem met onze analyse publiceren. We onderzoeken manieren om gebruikers te vergoeden voor het verlies op een manier die duurzaam is voor het project, en zullen een voorstel doen aan de gemeenschap voordat er een definitief besluit wordt genomen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Miljarden aan bitcoin onder water na grootste correctie in 2 jaar
Miljarden aan bitcoin onder water na grootste correctie in 2 jaar
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
terra-luna-lunc-do-kwon
Terra-drama nadert einde: Miljarden-schikking leidt tot verkoop bedrijven
Zuid-Korea opent aanval op Noord-Koreaanse bitcoins
Noord-Koreaanse cryptodieven beginnen $305 miljoen te versluizen
Advertentie