Ivo Melchers Ivo Melchers
09/12/2022 16:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/12/2022 16:10

Deze 2 landen zijn het meest volwassen op gebied van crypto

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Senator dient wetsvoorstel in om Bitcoin wettig betaalmiddel te maken

Foto: BeataGFX/Shutterstock

Huobi, een van de grootste crypto exchanges ter wereld, heeft onderzoek gedaan naar de landen die het meest ‘volwassen’ zijn op de crypto-markt. Dit was één van de velen punten die naar voren kwam in het laatste jaarlijkse rapport van Huobi Research, genaamd ‘Global Crypto Industry Overview and Trends’. Er zijn vier indicatoren waarop landen punten konden verdienen: percentage crypto-gebruikers in de populatie, centralized exchange (CEX) volume, decentralized finance (DeFi) verkeer en het zoekverkeer op internet.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Meest volwassen crypto-landen

De Verenigde Staten is het land wat het best voor de dag kwam met een totale ‘maturity score’ van 91,9. 13,7% van de gehele populatie zou crypto gebruiken volgens data van het onderzoek. Daarnaast is de VS goed voor 9,2% van het wereldwijde gecentraliseerde exchange volume. Als het op DeFi aankomt scoort de VS nog een stuk beter: het land is namelijk verantwoordelijk voor 31,8% van het totale volume.

Vietnam is de nummer twee op de lijst met een score van 35. Huobi noemt Vietnam het land met de hoogste adoptiegraad in cryptocurrencies. 20,3% van de populatie zou crypto gebruiken en het land is goed voor 2,6% van het totale CEX volume. Als laatste is het land verantwoordelijk voor 1% van het totale DeFi volume.

China, Singapore en Zuid-Korea scoorden het slechts volgens het onderzoek van Huobi. China moest met een 5,9 de laatste plek in beslag nemen. Slechts 1,3% van de totale Chinese bevolking gebruikt crypto en het land is voor 0,8% verantwoordelijk voor zowel de totale CEX als het totale DeFi volume.

Crypto in de Verenigde Staten

Ondanks dat de Verenigde Staten de eerste plek heeft weten te veroveren in dit onderzoek, lijkt de interesse vanuit de Amerikanen ten aanzien van cryptocurrencies sterk te zijn verminderd in de afgelopen maanden. Gisteren kon je namelijk in het Bitcoin nieuws lezen dat slechts 8% van de Amerikanen met een positieve blik richting cryptovaluta kijkt. In maart, eerder dit jaar, was dit percentage nog 19%. Echter heeft de koers van bitcoin in de tussentijd flinke klappen ontvangen en dus is dit niet geheel onverwacht te noemen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie