Kevin Schijven Kevin Schijven
04/02/2021 07:07 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/02/2021 07:07

Deze Australiër betaalde zijn hypotheek af via een DeFi platform

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Deze Australiër betaalde zijn hypotheek af via een DeFi platform

Een Australische software ontwikkelaar heeft naar verluidt voor het eerst een hypotheeklening afbetaald met behulp van decentralized finance (DeFi), meldt The Defiant op 2 februari:


De ontwikkelaar vertelt dat banken zeer voorzichtig zijn met leningen in tijden van economische onzekerheid, en dat hij al vier jaar lang wordt afgewezen voor een creditcard omdat “banken niet houden van zelfstandigen.”
Hij vond uitkomst bij een nieuw DeFi-project genaamd Notional Finance. Notional verstrekt leningen met een vaste rente voor maximaal zes maanden. Gebruikers kunnen Ethereum (ETH), Wrapped Ethereum (WETH), Wrapped Bitcoin (WBTC) of DAI storten en vervolgens een lening aangaan met deze cryptocurrencies als onderpand. Bij een hypotheek is het huis onderpand, bij DeFi is dat crypto.
Het was geen gemakkelijk proces. Eerst moest hij de lening van de bank afbetalen, waarvoor hij Australische dollars (AUD) nodig had. Nadat hij had bevestigd dat dit mogelijk was, ging de ontwikkelaar naar Notional om tegen een vast tarief USDC stablecoin te lenen.
Maar toen hij merkte dat er een ontsporing was vanwege het lage volume van het opkomende platform, verstrekte de lener USDC-liquiditeit aan het protocol, gelijk aan het bedrag dat hij wilde lenen, om zijn eigen kosten te dekken, en trad hij ogenschijnlijk op als zijn eigen geldschieter.
Na het toevoegen van liquiditeit, voegde de ontwikkelaar ongeveer $1 miljoen aan ETH en WBTC als onderpand toe aan Notional, waartegen hij zo’n $500.000 aan USDC leende. De rentetarieven voor USDC bedragen momenteel 6% op het platform. Vervolgens converteerde hij de USDC naar AUD om zijn lening van de Commonwealth Bank of Australia op 22 januari af te betalen.

“Ik heb het gevoel dat ik volledige controle over mijn situatie heb. Mensen zouden dit allemaal moeten doen. Ik dacht dat het maanden zou kosten met aanvragen, belastingaangiften en bankafschriften voor de bank om me te herfinancieren, maar ik kon het allemaal in één dag doen, achter mijn eigen bureau.”

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie