Kevin Schijven Kevin Schijven
08/12/2021 17:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/12/2021 17:01

Deze crypto’s staan in top 10 Google zoekopdrachten van 2021

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Deze crypto's staan in top 10 Google zoekopdrachten van 2021

Google heeft op 7 december weer zijn jaarlijkse lijst van grootste zoekopdrachten gepubliceerd. Dogecoin (DOGE) en ethereum (ETH) staan dit jaar beide in de top 10. Het is een duidelijk teken van de groeiende interesse in deze markt.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Dogecoin en Ethereum in de top 10

De top 10 lijst van Google is opgesplitst in meerdere categorieën. In de categorie “nieuws” pakt “dogecoin” de vierde plek qua grootste volume in zoekopdrachten op Google. “Ethereum Price” komt uit op de tiende positie. Dit is de volledige lijst:

News
1) Afghanistan
2) AMC Stock
3) COVID Vaccine
4) Dogecoin
5) GME Stock
6) Stimulus Check
7) Georgia Senate Race
8) Hurricane Ida
9) COVID
10) Ethereum Price

Deze lijst is voor de wereldwijde trend in zoekopdrachten op Google in 2021. Opvallend is dat bitcoin (BTC) er niet tussen staat en dat beide altcoins precies op dezelfde plaats staan in de lijst voor alleen de Verenigde Staten.

Nederlanders zochten veel op Dogecoin

Dogecoin zag dan ook het meeste volume vanuit de VS, maar een opvallend hoog volume kwam uit Nederland. Nederland komt uit op de vijfde plek van landen met het meeste zoekopdrachten naar Dogecoin. Echter is wel op te merken dat het volume naar Dogecoin al in mei piekte en sindsdien behoorlijk gedaald is.

“Ethereum Price” pakt de tiende positie dit jaar. Het grootste volume hiernaar komt verassend uit de Balkan, met name Kosovo en Noord-Macedonië. De VS komt uit op de twaalfde positie en Nederland staat pas op plek 37. Dat is echter niet verbazend, aangezien in Nederland niet zozeer op “price” wordt gezocht. Ethereum Price piekte ook in mei, maar hangt sindsdien wel een stuk hoger dan dogecoin.

Advertentie

Google top 10 Nederland

Dan hebben we ook nog aparte een lijst voor Nederland. Echter bestaat deze lijst voor onduidelijke redenen uit compleet verschillende categorieën. Geen enkele cryptocurrency is hierop terug te vinden, maar de categorie “nieuws” ontbreekt dan ook compleet.

Bitcoin staat overigens wel bovenaan in de categorie voor Spaanstaligen in de VS voor zoekopdrachten die beginnen met “¿Qué es…” In dit geval dus: “¿Qué es bitcoin?” oftewel “wat is bitcoin?”

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie