Ivo Melchers Ivo Melchers
04/11/2022 13:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/11/2022 13:04

Dit zijn de plannen van Elon Musk met Twitter

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Vorige week werd eindelijk de knoop doorgehakt: de rijkste man ter wereld, Elon Musk, heeft Twitter gekocht. Sinds zijn overname is het vooralsnog speculeren wat de CEO van Tesla en SpaceX aan het sociale mediaplatform wil wijzigen. Een artikel op Platformer heeft de roadmap van Twitter beschreven, mede door informatie van werknemers van Twitter. Hierin wordt beschreven wat Musk en zijn team onder andere van plan zijn met het platform op de korte termijn.

Er wordt verwacht dat er een grote ontslagronde zal plaatsvinden vandaag. Naar verluidt zal het bedrijf ongeveer de helft van zijn werknemers ontslaan. The Washington Post sprak met meerdere anonieme werknemers en heeft de e-mails ontvangen waarin het bekend werd gemaakt:

‘’In een poging om Twitter op een gezond pad te brengen zullen we vrijdag het moeilijke proces doorlopen om ons wereldwijde personeelsbestand te verminderen. We erkennen dat dit gevolgen zal hebben voor een aantal personen die waardevolle bijdragen hebben geleverd aan Twitter, maar deze actie is helaas noodzakelijk om het succes van het bedrijf in de toekomst te verzekeren.’’

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen hier €10,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Plannen van Elon Musk

Ook is de miljardair van plan om kosten in rekening te gaan brengen voor verificatie via Twitter Blue. Dit is een maandelijkse abonnementsdienst die toegang biedt tot extra features. Dit zal naar alle waarschijnlijkheid $8 per maand gaan kosten en op maandag gelanceerd worden. Verder onderzoekt Musk een heropleving van het korte videoproduct Vine en overweegt hij om creators toe te staan om videoposts achter een ´betaalmuur´ te plaatsen. Het laatste zal waarschijnlijk op 11 november live gaan en zal vergelijkbaar zijn met het idee achter het platform OnlyFans. Het bedrijf is ook aan het kijken naar het eventueel verschaffen van kosten om gebruikers direct messages te laten sturen naar zogenoemde high-profile users.

Vorige week kon je lezen dat het sociale mediaplatform Twitter bezig leek te zijn met een wallet prototype dat functies als het storten en het opnemen van cryptocurrencies bevat. Dit plan lijkt vooralsnog op ‘pauze’ te worden gezet.

Twitter Notes, een nieuwe functie om gebruikers langer te laten schrijven, zal ook op een pauze worden gezet voor een onbepaalde tijd. Deze nieuwe functie werd in juni dit jaar aangekondigd en zat nog volop in de testfase. Als laatste zal het Nederlandse nieuwsbriefplatform Revue, wat Twitter begin 2021 had overgenomen, naar verwachting voor het einde van het jaar gesloten worden.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie