Ivo Melchers Ivo Melchers
29/11/2023 06:37 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/11/2023 19:34

Dogecoin adoptie bereikt grote mijlpaal, maar niet zonder zorgen

Dogecoin-DOGE
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Dogecoin adoptie bereikt grote mijlpaal, maar niet zonder zorgen

Foto: Don Huan/Shutterstock

Dogecoin (DOGE), de allergrootste memecoin van de crypto-industrie, heeft een buitengewone mijlpaal bereikt wat betreft zijn wereldwijde adoptie. Het aantal Dogecoin-wallets heeft namelijk een bijzonder getal overschreden. Evenwel blijven er bezorgdheden over de gecentraliseerde verdeling van DOGE-munten.

Crypto ontbijt: Bitcoin ETF mijlpalen, AI opmars & Worldcoin explodeert
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Dogecoin adoptie

On-chain data van IntoTheBlock laat zien dat het aantal wallets met DOGE voor de eerste keer de mijlpaal van 5 miljoen is gepasseerd. Dit is een belangrijke metriek voor de algehele adoptie van een blockchain.

Tegelijkertijd is het dagelijkse aantal actieve adressen op het netwerk ook als een speer gestegen de afgelopen dagen. Afgelopen zaterdag telde het Proof-of-Work (PoW) netwerk minder dan 87.000 actieve adressen, maar op maandag waren het er meer dan 194.000. Sinds februari vorig jaar is dit aantal niet meer zo hoog geweest.

Ook het aantal bevestigde transacties is als een raket gegaan. In 10 dagen tijd steeg het met maar liefst 1.000 procent tot een piek van meer dan 1,7 miljoen die afgelopen zondag werd neergezet. Het markeert bovendien het hoogste aantal bevestigde transacties sinds juni van dit jaar.

Advertentie

Zorgen over DOGE centralisatie

Hoewel deze cijfers op positieve wijze opvallen, blijven er zorgen over hoe de DOGE-munten zijn verdeeld onder alle wallets. Al geruime tijd heeft een kleine groep investeerders namelijk een reusachtig deel van alle munten in handen.

Uit data van BitInfoCharts blijkt dat momenteel minder dan 5.000 adressen meer dan 80 procent van het circulerende DOGE-aanbod bezitten. Dit betekent dat een relatief klein aantal entiteiten een aanzienlijke controle heeft over de koers van dogecoin. Wanneer deze grote jongens besluiten een deel van hun holdings op de markt te dumpen, kan dit de markt vatbaar maken voor significante verkoopdruk.

Solana sluit unieke samenwerking met Filecoin om netwerk te verbeteren
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Ontvang gratis 203 DOGE bij Anycoin Direct

De Nederlandse broker Anycoin Direct omarmt de stijgende populariteit van Dogecoin en verwelkomt nieuwe gebruikers met gratis DOGE. Als je vandaag een account aanmaakt via deze link en een eerste order plaatst, krijg je binnen één werkdag 203 DOGE op je account gestort.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie