Kevin Schijven Kevin Schijven
15/07/2021 17:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/07/2021 17:15

Dogecoin (DOGE) oprichter haalt uit naar crypto: het is “rechtse hyperkapitalistische technologie”

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Dogecoin (DOGE) oprichter haalt uit naar crypto het is rechtse hyperkapitalistische technologie

Foto: Orpheus FX/Shutterstock

Jackson Palmer, medeoprichter van de “meme crypto” dogecoin (DOGE), haalt hard uit naar de hele cryptocurrency industrie. In een reeks Twitterberichten zegt Palmer dat crypto vooral ontworpen is om de rijken nog rijker te maken.

https://twitter.com/ummjackson/status/1415353984617914370

“Ik geloof dat cryptocurrency een inherent rechtse, hyperkapitalistische technologie is die voornamelijk is gebouwd om de rijkdom van zijn voorstanders te vergroten door een combinatie van belastingontwijking, verminderd regelgevend toezicht en kunstmatig afgedwongen schaarste.”

Aldus Palmer. Hij beweert dat claims van decentralisatie worden misbruikt terwijl de industrie gecontroleerd wordt door een “krachtig kartel van rijke figuren.” Volgens hem is de industrie ontworpen om geld te trekken uit “financieel wanhopige en naïeve mensen.”

“Cryptocurrency is als het nemen van de slechtste delen van het huidige kapitalistische systeem (bijv. corruptie, fraude, ongelijkheid) en het gebruik van software om het gebruik van interventies (bijv. audits, regelgeving, belasting) die dienen als bescherming of vangnetten voor de gemiddelde persoon technisch te beperken.”

Hij voegt daaraan toe dat men met zelfs de meest bescheiden kritiek op crypto aan de stok krijgt met investeerders die in de valse belofte van de machtige figuren die de industrie controleren zijn getrapt dat ze ooit ook miljardair worden. Volgens Palmer is daarom een gegrond gesprek over crypto vrijwel onmogelijk.

Palmer was in 2013 medeoprichter van dogecoin, een crypto die ooit voor de grap werd gemaakt als een soort parodie op de industrie. Hij had nooit verwacht dat de DOGE koers jaren later als een raket omhoog zou schieten en verkocht al zijn DOGE zonder winst te maken.

Met deze “machtige en rijke figuren” doelt hij hoogstwaarschijnlijk op Tesla CEO Elon Musk die met zijn tweets dit jaar de DOGE koers omhoog liet schieten. Daar waren toen veel mensen uit de industrie niet blij mee, voornamelijk uit vrees dat deze dogecoin (DOGE) hype de industrie een slechte naam geeft. Inmiddels ligt de prijs van DOGE maar liefst 74% onder zijn all-time high (ATH) uit begin mei.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie