Thom Derks Thom Derks
17/03/2023 20:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/03/2023 20:00

Dogecoin fans organiseren reis om beroemde Shiba Inu hond te bezoeken

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Shiba Inu crypto bereikt belangrijke mijlpaal met Shibarium

Foto: Ricantimages/Shutterstock

Dogecoin (DOGE) is een cryptocurrency die ooit is begonnen als een grap en dat fundament heeft het project nooit helemaal losgelaten. Ook nu weer haalt de Dogecoin-gemeenschap de headlines door een ‘pelgrimstocht’ te organiseren naar Kabosu, de Shiba Inu hond waarop de oorspronkelijke meme en de digitale munt op gebaseerd zijn.

Apple gebruikers opgelet: crypto mogelijk in gevaar
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

De dogecoin pelgrimstocht

Geïnteresseerden kunnen zich voor het meme-avontuur naar het Japanse Sakura aanmelden bij Own the Doge, een decentrale autonome organisatie (DAO) die de trip organiseert. Het plan is om ruim drie dagen door te brengen op de geboorteplek van de inmiddels legendarische Kabosu, om daar de oorsprong van Dogecoin te eren.

Heel serieus moeten we dit natuurlijk allemaal niet nemen, maar de Dogecoin-gemeenschap weet altijd luchtigheid te brengen, die soms nog weleens ontbreekt in de harde financiële wereld. “Wij zien Dogecoin als de Mona Lisa van het internet”, aldus een pseudonieme ontwikkelaar die werkt aan Own the Doge.

Afgelopen augustus reisde Tridog, de pseudonieme Dogecoin-ontwikkelaar, al af naar Japan om de hond in den lijve te ontmoeten. Volgens Tridog was dat een “levensveranderende ervaring” en wil hij nu een selecte groep Dogecoiners hetzelfde gevoel geven met de trip naar Japan.

Advertentie

Wanneer begint de pelgrimstocht?

Voor nu staat de pelgrimstocht naar Japan op het programma van 3 tot en met 7 mei. Hierbij zal de groep onder andere bezoekjes brengen aan tempels met een hondenthema en verschillende standbeelden in Tokyo, zullen ze karten door de straten van Tokyo en staat er natuurlijk een trip naar Sakura op het programma.

Daar zullen de ‘gelukkige deelnemers’ Doge ontmoeten, de legendarische hond waarmee deze internetgrap ooit is begonnen. Voor nu is het idee zelfs om de hond gezamenlijk uit te laten en aldaar de plek te bezoeken waar in de toekomst een bronzen beeld van de hond zal komen te staan.

Voor dat standbeeld haalde Doge DAO in het verleden al eens 100.000 dollar op. Niet iedereen zal even enthousiast zijn over dit soort ongein, maar ook dat is onderdeel van de crypto industrie.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie