Ivo Melchers Ivo Melchers
23/11/2023 19:19 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/11/2023 13:38

Dogecoin-investering met Netflix-geld levert regisseur €21 miljoen op

Dogecoin-DOGE
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Dogecoin-investering met Netflix-geld levert regisseur €21 miljoen op

Foto: Grusho Anna/Shutterstock

De directeur van een Netflixserie die hoogstwaarschijnlijk nooit op het platform zal verschijnen, heeft een gigantisch bedrag binnengesleept met een opmerkelijke investering in dogecoin (DOGE). Hij heeft namelijk miljoenen dollars die bedoeld waren voor de productie van de serie gebruikt voor zijn eigen gewin, en dat heeft ook nog eens behoorlijk goed uitgepakt.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Reusachtige winst dankzij dogecoin

In 2018 kocht de streaming-gigant de rechten voor een serie genaamd ‘Conquest’. Nu, bijna zes jaar later, is de serie van maar liefst 55 miljoen dollar nog steeds niet te zien op Netflix, en daar zal naar alle waarschijnlijkheid ook geen verandering in worden gebracht.

The New York Times heeft het opmerkelijke verhaal op 22 november aan het licht gesteld in een uitgebreid artikel.

Hierin is te lezen dat kort nadat de directeur achter de serie, Carl Eric Rinsch, het contract met Netflix had getekend, zijn gedrag steeds grilliger werd.

In maart 2020, 16 maanden nadat Netflix het idee van Rinsch had gekocht en hem een initieel budget van 44 miljoen dollar had gegeven, vroeg de regisseur om meer geld. Netflix ging akkoord en gaf een extra 11 miljoen dollar. De enige voorwaarde was dat hij de serie af zou maken.

Het gros van dit extra verkregen miljoenenbedrag is vervolgens ingelegd in de aandelenmarkt. Specifiek stopte hij het geld in opties van farmaceutische bedrijven en de S&P 500. Dit blijkt uit financiële verklaringen die The New York Times in handen heeft gekregen. In slechts een paar weken tijd verloor hij naar verluidt 6 miljoen dollar.

Met nog iets meer dan 4 miljoen dollar over, besloot Rinsch een poging te wagen op de Amerikaanse crypto exchange Kraken. Hij ging all-in op dogecoin en zag zijn vermogen meerdere keren over de kop gaan. In mei 2021, toen de dogecoin koers zijn all-time high bereikte, verkocht hij zijn gehele investering voor een totaal van 27 miljoen dollar.

Met de gigantische opbrengst zou Rinsch bijna 9 miljoen dollar hebben uitgegeven aan dure meubels, merkkleding, een luxe horloge van meer dan 380.000 dollar, vijf Rolls Royces en een Ferrari. Dit liet een een forensisch accountant weten die door de ex-vrouw van Rinsch was ingehuurd voor hun echtscheidingsprocedure.

Juridische strijd losgebarsten

Volgens de New York Times heeft Rinsch een vertrouwelijke arbitragezaak, ofwel een privégeschiloplossing waarbij de zaak verloopt via een onafhankelijke arbiter in plaats van de traditionele rechtbank, tegen Netflix aangespannen. Hij beweert dat Netflix zijn contract heeft geschonden en hem 14 miljoen dollar schadevergoeding verschuldigd is. Bovendien beweert hij dat de eerder genoemde aankopen van bijna 9 miljoen dollar bedoeld waren voor Conquest.

Er wordt binnenkort een uitspraak verwacht, nadat de zaak eerder deze maand voor een arbiter is behandeld.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie