Ivo Melchers Ivo Melchers
23/11/2023 19:19 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/11/2023 13:38

Dogecoin-investering met Netflix-geld levert regisseur €21 miljoen op

Dogecoin-DOGE
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Dogecoin-investering met Netflix-geld levert regisseur €21 miljoen op

Foto: Grusho Anna/Shutterstock

De directeur van een Netflixserie die hoogstwaarschijnlijk nooit op het platform zal verschijnen, heeft een gigantisch bedrag binnengesleept met een opmerkelijke investering in dogecoin (DOGE). Hij heeft namelijk miljoenen dollars die bedoeld waren voor de productie van de serie gebruikt voor zijn eigen gewin, en dat heeft ook nog eens behoorlijk goed uitgepakt.

Memecoin chaos: Kamala Harris crypto explodeert 500% na Biden nieuws
Memecoin chaos: Kamala Harris crypto explodeert 500% na Biden nieuws

Reusachtige winst dankzij dogecoin

In 2018 kocht de streaming-gigant de rechten voor een serie genaamd ‘Conquest’. Nu, bijna zes jaar later, is de serie van maar liefst 55 miljoen dollar nog steeds niet te zien op Netflix, en daar zal naar alle waarschijnlijkheid ook geen verandering in worden gebracht.

The New York Times heeft het opmerkelijke verhaal op 22 november aan het licht gesteld in een uitgebreid artikel.

Hierin is te lezen dat kort nadat de directeur achter de serie, Carl Eric Rinsch, het contract met Netflix had getekend, zijn gedrag steeds grilliger werd.

In maart 2020, 16 maanden nadat Netflix het idee van Rinsch had gekocht en hem een initieel budget van 44 miljoen dollar had gegeven, vroeg de regisseur om meer geld. Netflix ging akkoord en gaf een extra 11 miljoen dollar. De enige voorwaarde was dat hij de serie af zou maken.

Het gros van dit extra verkregen miljoenenbedrag is vervolgens ingelegd in de aandelenmarkt. Specifiek stopte hij het geld in opties van farmaceutische bedrijven en de S&P 500. Dit blijkt uit financiële verklaringen die The New York Times in handen heeft gekregen. In slechts een paar weken tijd verloor hij naar verluidt 6 miljoen dollar.

Met nog iets meer dan 4 miljoen dollar over, besloot Rinsch een poging te wagen op de Amerikaanse crypto exchange Kraken. Hij ging all-in op dogecoin en zag zijn vermogen meerdere keren over de kop gaan. In mei 2021, toen de dogecoin koers zijn all-time high bereikte, verkocht hij zijn gehele investering voor een totaal van 27 miljoen dollar.

Met de gigantische opbrengst zou Rinsch bijna 9 miljoen dollar hebben uitgegeven aan dure meubels, merkkleding, een luxe horloge van meer dan 380.000 dollar, vijf Rolls Royces en een Ferrari. Dit liet een een forensisch accountant weten die door de ex-vrouw van Rinsch was ingehuurd voor hun echtscheidingsprocedure.

Juridische strijd losgebarsten

Volgens de New York Times heeft Rinsch een vertrouwelijke arbitragezaak, ofwel een privégeschiloplossing waarbij de zaak verloopt via een onafhankelijke arbiter in plaats van de traditionele rechtbank, tegen Netflix aangespannen. Hij beweert dat Netflix zijn contract heeft geschonden en hem 14 miljoen dollar schadevergoeding verschuldigd is. Bovendien beweert hij dat de eerder genoemde aankopen van bijna 9 miljoen dollar bedoeld waren voor Conquest.

Er wordt binnenkort een uitspraak verwacht, nadat de zaak eerder deze maand voor een arbiter is behandeld.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin - bewezen aanpak
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin – bewezen aanpak
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Solana memecoin explodeert 7.100%: Experts waarschuwen voor risico’s
Advertentie