Timo Bult Timo Bult
21/03/2024 15:44 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/03/2024 15:18

Dogecoin koers springt omhoog na goed nieuws: handelaren gaan los

Dogecoin-DOGE
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Dogecoin koers springt omhoog na goed nieuws: handelaren gaan los

Foto: Vitalii Stock/Shutterstock

Dogecoin (DOGE) staat vandaag dik in de plus, en dat lijkt deels te maken te hebben met een aankondiging van cryptobeurs Coinbase. Die wil de altcoin namelijk gaan toevoegen aan zijn derivatenhandelsplatform.

Experts denken dat de beslissing om DOGE toe te voegen niet zomaar uit de lucht komt vallen. Er zou namelijk een slim plan achter kunnen zitten van Coinbase.

DOGE overstijgt dogecoins geschiedenis

Coinbase, een grote Amerikaanse beursgenoteerde crypto exchange, heeft onlangs een aanvraag ingediend bij de Commodity Futures Trading Commission (CFTC). Het wil de derivatenhandel in dogecoin, bitcoin cash (BCH) en litecoin (LTC) gaan toevoegen aan zijn platform.

Coinbase hoeft niet op goedkeuring van de CFTC te wachten. Het maakt namelijk gebruik van de zelfcerfiticatiemethode. De CFTC biedt deze optie binnen zijn richtlijnen. De CFTC kan nog wel bezwaar maken als het hier reden voor ziet.

Derivaten waar DOGE de onderliggende activa van zou zijn, kunnen al zo vroeg als 1 april gelanceerd worden.

Dogecoin is een memecoin die ooit als grap werd gelanceerd. Vooral om de draak te steken met bitcoin (BTC), wat de oprichters destijds enkel als middels voor speculanten zagen. Inmiddels is DOGE uitgegroeid tot een vaste prik in de top van grootste cryptocurrencies. Coinbase schrijft dan ook:

“De aanhoudende populariteit van Dogecoin en de actieve steun van de gemeenschap suggereren dat het zijn oorsprong als meme heeft overstegen en een belangrijk onderdeel van de cryptocurrency-wereld is geworden.”

Dogecoins koers dik in de plus, onderdeel van slim plan?

Dogecoin is op dit moment een van de hardste stijgers, al is niet helemaal duidelijk of dit direct het gevolg is van het nieuws. Over de afgelopen 24 uur staat DOGE 15 procent in de plus.

Dogecoins koers over de afgelopen 24 uur.
Bron: CoinMarketCap

De keuze voor dogecoin, bitcoin cash en litecoin lijkt overigens niet gebaseerd te zijn op een puur en alleen populariteit. Volgens Bloomberg-analist James Seyffart zit er een slim plan achter de aanvraag.

Alledrie de crypto zijn namelijk net als Bitcoin zogenoemde proof-of-work (PoW) crypto. De huidige angst in de cryptowereld is dat de Securities and Exchange Commission (SEC) zoveel mogelijk cryptocurrencies als effecten wil bestempelen. Dit kan grote gevolgen hebben voor de digitale valuta, zoals bijvoorbeeld te zien was bij de XRP rechtszaak.

“Al deze [crypto] zijn afgesplitst van Bitcoin, dus om te claimen dat “al deze crypto effecten zijn” zal lastig zijn voor de SEC nu de Bitcoin beursfondsen zijn goedgekeurd,” aldus Seyffart in een post op X.

Nederlandse broker geeft lezers tijdelijk 75 dogecoin gratis

Ben jij voornemens om je eerste stappen in crypto-land te zetten? Kan je niet genoeg krijgen van memecoins zoals Shiba Inu, Dogecoin, PEPE en BONK? Goed nieuws! Anycoin Direct viert de stijgende cryptomarkt en geeft onze lezers tijdelijk 75 Dogecoin helemaal gratis.

Registreer je vandaag nog bij Anycoin Direct via de link hieronder en ontvang 75 Dogecoin helemaal gratis als welkomstgeschenk.

Pak 75 DOGE gratis

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie