Erik Juffermans Erik Juffermans
21/07/2023 15:13 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/07/2023 15:13

Dogecoin koers stijgt plotseling hard: Wat is er aan de hand?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Dogecoin koers stijgt plotseling hard: Wat is er aan de hand?

Foto: Hanson L / Shutterstock.com

Vandaag vloog de koers van dogecoin (DOGE) plotseling met hoog volume binnen enkele uren met 7 procent omhoog. Daarmee werd de weerstand van rond het 0,072 cent niveau doorbroken en kwam de koers zelfs dicht in de buurt van 8 cent. Wat is er precies aan de hand? We nemen een kijkje.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

DOGE koers gaat door het dak

DOGE leek begin juni een bodem te hebben gevonden iets onder de 6 cent. Sindsdien houden investeerders zich voorlopig nog redelijk op de vlakte. Desondanks lijkt het volume de afgelopen dagen toe te nemen en DOGE beleggers zagen de afgelopen dagen al geregeld grote groene candles op hun scherm verschijnen. 

Het lijkt erop dat dogecoin zich klaarmaakt voor actie. Maar niet enkel het technische aspect suggereert dit. Er lijkt namelijk wat meer te spelen. En, jawel, Elon Musk en zijn bedrijf Tesla hebben hier wellicht iets mee te maken. Ten eerste deelde Musk afgelopen woensdag een ‘meme’ met een hond op Twitter. Dit was reden genoeg om de koers van DOGE binnen vier uur met ruim 5 procent omhoog te torpederen.

Dogecoin in de code van Tesla

Maar wat heeft Tesla hiermee te maken? In het verleden maakte Tesla het mogelijk voor klanten om met bitcoin (BTC) voor hun auto te betalen. Inmiddels is dat niet meer mogelijk maar snuggere tech fanaten meenden dat in januari de termen ‘bitcoin’ en ‘dogecoin’ zich nog steeds in de source code bevonden van de betalingspagina van Tesla. 

Inmiddels is bitcoin niet meer in deze source code te vinden. Dit suggereert dat betalen met bitcoin niet meer op het prioriteitenlijstje staat van Tesla en Musk. Maar wat er nog wel te vinden is op de code van de betalingspagina is, je raadt het al, dogecoin.

Wat dit precies moet betekenen is vooralsnog onduidelijk. Maar genoeg reden voor beleggers en dogecoin fans om op de ‘koop’ knop te drukken is het wel. Zoals gezegd ging de DOGE koers vanmiddag door het dak. Op moment van schrijven is de koers weer flink teruggezakt terwijl beleggers winst lijken te pakken. Wel is duidelijk dat dogecoin de afgelopen dagen hard op de deur klopt. Het lijkt een kwestie van tijd voordat de hondenmunt weer hét gesprek is in de wandelgangen van crypto land.

Op het moment van schrijven is de dogecoin prijs in euro op Bitvavo 0,066.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Advertentie
Advertentie