Thom Derks Thom Derks
30/12/2022 09:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/12/2022 09:33

Dogecoin ontwikkelaars ontkennen overstap naar Proof-of-Stake

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Analyse: Waarom Dogecoin handelaren op het randje van hun stoel zitten

Foto: Valerii Piankovskyi/Shutterstock

De ontwikkelaars van dogecoin (DOGE) ontkennen dat de memecoin overstapt op Proof-of-Stake. Er gingen geruchten rond dat een overstap in de maak was, maar tot nu toe is dat enkel een voorstel waar de ontwikkelaars aan werken. Er was wat kritiek op de mogelijk overstap naar Proof-of-Stake, maar dat lijkt dus wat voorbarig.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Dogecoin stapt niet over zonder consensus

De hoofdontwikkelaar van dogecoin, Michi Lumin, zegt dat de Dogecoin Foundation niet de absolute macht heeft binnen het protocol om veranderingen als deze aan te brengen. Hiervoor heeft het uiteindelijk consensus nodig onder de miners.

“Het is niet mogelijk en het ligt tevens niet in de planning van de organisatie om een overstap naar Proof-of-Stake te organiseren. Het enige wat kan is de code klaarzetten en daarna de gemeenschap de kans geven om hierover te stemmen.”

De kritiek vanuit de gemeenschap omtrent een overstap naar Proof-of-Stake was behoorlijk, omdat men bang is dat dit de winsten van de zogenaamde Scrypt Miners met 60 procent omlaag zal brengen. Wat dat betreft lijkt de overstap van dogecoin naar Proof-of-Stake op dit moment nog ver weg en gaat het ethereum (ETH) voorlopig nog niet achterna.

Advertentie

Nog steeds vragen

Ondanks dat het team de mogelijke overstap naar Proof-of-Stake in alle staten ontkent, zijn er nog wel wat vragen. De miners hebben nog geen flauw idee wat ze mogelijk te wachten staat als het toch doorgaat, maar alles wijst erop dat het een storm in een glas water is.

Wat het de memecoin wel weer oplevert is aandacht, want nieuwsplatforms schrijven er wel over. Het is nog maar de vraag of de gemeenschap er echt op zit te wachten, want de oproer was behoorlijk nadat de eerste geruchten over de overstap naar buiten kwamen.

Dogecoin zou zich daarmee wel onderscheiden van de rest van de memecoins, want die draaien vrijwel allemaal op Proof-of-Work. Wat dat betreft kan het wellicht een ‘goed voor het klimaat’ narratief opgooien en hopen dat dit een positief effect op de koers heeft.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie