Erik Juffermans Erik Juffermans
22/01/2024 11:42 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/01/2024 11:42

Dogecoin stijgt hard na speculatie over X-implementatie

Dogecoin-DOGE
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Dogecoin stijgt hard na speculatie over X-implementatie

Foto: Rizky Ade Jonathan/Shutterstock

Sinds de lancering van de Amerikaanse Bitcoin (BTC) ETF’s is het vrij stil op de crypto markten. Maar de fan favoriet dogecoin (DOGE) zag dit weekend toch een kleine opleving. De hondenmunt steeg op zaterdag in rap tempo met ruim 15 procent. Wat is er aan de hand?

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Komt Dogecoin naar X?

De stijging van DOGE heeft alles te maken met nieuwe geruchten over een betaalsysteem op het social media platform X. De eigenaar van X, Elon Musk, is uitgesproken fan van dogecoin, en er zijn al langer geruchten dat hij de memecoin wil gebruiken als betaalmiddel op zijn social media platform.

Eerder deze week werd het account “XPayments” gecreëerd op X. Het account heeft inmiddels al meer dan honderdduizend volgers. Tot dusverre plaatste het account nog geen berichten, en ook heeft X nog geen concrete plannen aangekondigd over het aanstaande betalingssysteem van het platform. Handelaren lijken echter wel één ding te verwachten: dat dogecoin er iets mee te maken heeft.

“Doge stijgt als gevolg van de speculatie over de creatie van het XPayments account. Elon heeft nooit zijn support voor dogecoin laten vallen, zelfs niet tijdens een lange bearmarkt. XPayments is de toepassing die Dogecoin verdient – het geven van controle over geld aan mensen!”

Is de speculatie terecht?

Aldus een bericht op X dat de stand van zaken goed samenvat. En uiteraard is de speculatie gegrond. Een implementatie van dogecoin op X zou allebehalve een verrassing zijn. Musk maakte betalingen met dogecoin bij zijn autobedrijf Tesla in het verleden al mogelijk. Ook veranderde hij in april 2023 kortstondig het logo van X naar een dogecoin logo.

Vooralsnog is echter niets een garantie. Eerder maakte Musk bekend dat het betalingssysteem op X halverwege 2024 gelanceerd zal worden. De tijd zal leren welke rol Dogecoin hierbij zal gaan spelen.

Op moment van schrijven staat de koers van dogecoin op $0,0825, ongeveer 9 procent lager dan de piek die op zaterdag werd bereikt.

 

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie