Thom Derks Thom Derks
03/11/2022 12:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/11/2022 12:00

Dogecoin whales profiteren van koersexplosie en dumpen op de markt

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Experts verwachten vanaf hier een omkeer voor de dogecoin koers

Foto: Orpheus FX/Shutterstock

Dogecoin (DOGE) is de afgelopen dagen bezig aan een ware koersexplosie die werd ingezet na de eerste stappen van Elon Musk in het hoofdkwartier van Twitter. In ongeveer zeven dagen is de koers van de memecoin met ruim 150 procent gestegen naar het hoogste punt in zes maanden tijd.

Solana netwerk tikt wederom nieuw record aan
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Dogecoin-whales dumpen

Sommige whales lijken op dit moment gewacht te hebben, want zij dumpen op dit moment voor miljoenen dollars aan DOGE op de markt. Vooral de top-50 van grootste Dogecoin tokenhouders profiteert momenteel van de extreme koersstijging van de munt.

In totaal heeft deze groep 63,71 procent van alle Dogecoin in handen en afgelopen week voor ruim 110 miljoen dollar aan dogecoin verkocht. Daarmee verkochten ze significant meer dan in de periode daarvoor. Normaal gesproken verkopen ze namelijk voor ongeveer 3 miljoen dollar aan Dogecoin per 30 dagen.

In totaal is er de afgelopen dagen voor meer dan 180 miljoen dollar aan dogecoin richting de grote beurzen gestuurd. Overigens zijn niet alle whales op dit moment bezig met dumpen. Sterker nog, sommigen hebben blijkbaar nog vertrouwen in de toekomst van het project en kopen juist extra munten op.

Hoewel er dus meer DOGE wordt verkocht dan gekocht onder de whales, is het duidelijk dat de vraag van de gehele markt nog steeds voldoende is om de dumps op te vangen. De dogecoin koers blijft zich immers sterk houden.

Advertentie

Verwachtingen voor Dogecoin

Uiteindelijk blijft Dogecoin een project dat voor de grap is opgestart door twee heren die van mening waren dat de industrie nergens op gebaseerd is. Na bitcoin (BTC) zijn er zoveel kopieën gestart die simpelweg de code van bitcoin kopieerden en wat kleine aanpassingen maakten.

Dat wilden de oprichters van Dogecoin laten zien door een eigen munt te starten met een hondje als logo via een hard fork van litecoin (LTC). Het internet zou het internet natuurlijk niet zijn als juist die munt dan een succesvolle toekomst tegemoet gaat.

Wat we voor de toekomst kunnen verwachten van dogecoin is lastig te zeggen. Uiteindelijk blijft het een project waar qua ontwikkeling weinig gebeurt, maar Elon Musk is natuurlijk een enorme wild card. De flamboyante miljardair heeft een voorliefde voor Dogecoin en dat kan het project weleens helpen in de toekomst.

Elon Musk heeft immers het grote Twitter overgenomen en is wellicht van plan om ook Dogecoin een plekje op het platform te geven. Dat kan weleens zorgen voor een extreme adoptie-stijging voor het project.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie