Timo Bult Timo Bult
06/02/2020 15:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/02/2020 15:45

Drama binnen de IOTA-community: Ontwikkelaar wil 25 miljoen IOTA (MIOTA) terug

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Drama binnen de IOTA-community Ontwikkelaar wil 25 miljoen IOTA (MIOTA) terug

Een van de mede-oprichters en vooraanstaande ontwikkelaars van het IOTA-project, Sergey Ivancheglo stapt mogelijk naar de rechter. Ivancheglo zou namelijk recht hebben op de helft van de IOTA (MIOTA) die het project in het bezit heeft, wat ongeveer neerkomt op $8,5 miljoen aan IOTA.
De ontwikkelaar stuurde op 2 februari een tweet de wereld in waarin hij zegt dat hij niet meer samenwerkt met David Sønstebø, de directeur van de IOTA Foundation. Daarnaast zal hij zijn advocaten de opdracht geven om zijn 25 miljoen IOTA terug te krijgen, de helft van de IOTA die de stichting in bezit heeft:

Ik meld de #IOTA-gemeenschap dat ik niet langer met David Sønstebø werk en contact op neem met mijn advocaten om mijn 25 Ti van hem te krijgen. Hij weigert de iota’s over te dragen om mij te laten handelen voor zijn eigen voordeel en niet het mijne.


De volgende dag reageerde Sønstebø in een open brief op Medium. Daarin adviseert hij de IOTA-gemeenschap “de trol niet te voeren”:

Hoewel de IOTA-gemeenschap het recht heeft om zich teleurgesteld en boos te voelen door de acties van CFB [Sergey Ivancheglo], moedig ik jullie allemaal aan om die energie liever te kanaliseren in iets dat meer bevorderlijk is voor de visie van IOTA. Vasthoudend aan het tijdloze gezegde van het internet: ‘Voer de trol niet’ is hier de beste aanpak.

Een precieze reden lijkt er voor de tweet van de ontwikkelaar niet te zijn. Sønstebø denkt dat Ivancheglo gefrustreerd is geraakt omdat hij het met zijn team van ontwikkelaars niet voor elkaar kreeg om het netwerk te laten draaien zonder de “coordinator.”
Dit is een gecentraliseerde node die voorkomt dat er dubbele uitgaven worden gedaan. Pas wanneer er genoeg hashkracht is, kan deze node worden uitgeschakeld. Dit zou het netwerk gedecentraliseerder maken en is daarom een zeer belangrijk onderdeel van IOTA’s roadmap.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie