Thom Derks Thom Derks
12/05/2023 18:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/05/2023 18:20

Elon Musk treedt af als Twitter CEO

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Elon Musk's Twitter krijgt vergunning voor crypto betalingen

Foto: thongyhod/Shutterstock

Elon Musk kondigt via Twitter aan dat hij waarschijnlijk nog maar een kleine zes weken CEO blijft van Twitter. Daarna is het de bedoeling dat hij verdergaat als voorzitter van het bestuur en het hoofd van de technologie-afdeling. Hiermee lijkt hij vooral degene te worden die voor een helicopterview moet zorgen en de algemene strategie en ontwikkeling van het platform moet bewaken. Musk meldt dat hij al een nieuwe CEO voor Twitter heeft gevonden.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Grote verandering?

Er zal met deze wisseling van de wacht waarschijnlijk niet veel veranderen binnen Twitter. Uiteindelijk is en blijft Elon Musk natuurlijk de grote baas. Zelfs als hij officieel niet op de stoel van “CEO” zit, zal hij degene zijn die met de scepter zwaait. Het enige wat er nu wellicht verandert, is dat Musk zich meer focust op de ontwikkeling van het platform.

Gedurende zijn periode als CEO zorgde Musk in korte tijd al voor verschillende controverses. Bijvoorbeeld door het logo van Twitter op de website te veranderen in dat van Dogecoin.

Advertentie

Elon Musk en Dogecoin

Over Dogecoin gesproken: dat is waarschijnlijk een punt waar de gemeenschap achter de memecoin een stuk meer van had verwacht de afgelopen maanden. In de beginperiode hadden fans hoge verwachtingen van de combinatie van Musk, Twitter en Dogecoin, maar inmiddels lijkt daar weinig van over.

De miljardair laat soms nog wel van zich horen op dit vlak, bijvoorbeeld door het logo aan te passen, maar echt concrete toepassingen zijn er niet te bespeuren. Wat dat betreft is het nog altijd wachten geblazen voor de dogecoin-gemeenschap. Verder is het natuurlijk ook maar de vraag of Musk überhaupt grote plannen heeft voor dogecoin.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie