Timo Bult Timo Bult
15/02/2021 11:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/02/2021 11:45

Elon Musk uit kritiek op Dogecoin (DOGE): 'Het netwerk is té geconcentreerd'

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Elon Musk uit kritiek op Dogecoin (DOGE) Het netwerk is te geconcentreerd

Elon Musk die over dogecoin (DOGE) tweet, dat moet wel een pump veroorzaken! Of toch niet? Afgelopen nacht was het weer raak. De CEO van Tesla en SpaceX en tevens de rijkste man op aarde, stuurde weer een tweet de wereld in over DOGE. Opvallend was dat het resultaat niet was wat men had verwacht!
In de tweet afgelopen nacht is Musk namelijk negatief over de meme coin. Volgens de miljardair is de concentratie op het netwerk te hoog, wat inhoudt dat weinig mensen te veel DOGE bezitten. Hij schreef:

“Als grote Dogecoin-houders een groot deel van hun DOGE verkopen, dan zal dat het netwerk mijn volledige steun krijgen. Te veel concentratie is het enige echte probleem imo.”


De CEO van cryptocurrency exchange Binance liet eerder al zien hoe groot dit probleem is voor Dogecoin. 27% van alle Dogecoins in omloop behoren namelijk maar tot één adres en de 20 grootste adressen hebben samen zelfs meer dan 50% van alle dogecoins in handen.
Een dergelijke concentratie van crypto is vaak een slecht teken. Dit soort whales, gebruikers met enorme hoeveelheden crypto, kunnen de koers van in dit geval DOGE namelijk ernstig beïnvloeden. Musk pleit er dus voor dat deze whales een groot deel van hun bezittingen liquideren om de DOGE in omloop beter te verdelen.
Even later antwoordde Musk met een simpele “yup” op deze tweet:

“Whales zullen het ultimatum van Elon moeten overwegen.
Als ze eraan voldoen, wordt #Dogecoin de valuta van internet.
Als ze dat niet doen, of ‘vals spelen’ door hun munten over meerdere wallets te verdelen, verliest het de goedkeuring van Elon.
Gemakkelijke beslissing voor de whales. Doe het goede”

Normaal gesproken zien we DOGE stijgen na een tweet van Musk over de cryptocurrency. Deze keer was dat echter niet het geval. De negatieve lading droeg waarschijnlijk bij aan de correctie van bijna 25%. Daarbij moet natuurlijk wel gezegd worden dat DOGE niet de enige was die daalde. Vandaag zag de markt namelijk een bredere correctie.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie