Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo
Home Nieuws Altcoin nieuws EOS-blockchain komt tot stilstand door bug in software die transacties bevriest

EOS-blockchain komt tot stilstand door bug in software die transacties bevriest

De blockchain van EOS is tot stilstand gekomen nadat een bug in de mainnet-software ervoor zorgde dat het netwerk onverwacht en voor onbepaalde tijd pauzeerde.

Volgens een bericht van EOS New York, dat werd gepubliceerd namens de top 21 block-producenten en standby nodes, pauzeerde het mainnet onverwacht om 10:56 Nederlandse tijd, waarna block-producenten een conference call startten om het probleem te identificeren en te bespreken. Om 11.57 zetten standby block-producenten hun nodes uit en maakten een back-up van blockchain-data om ervoor te zorgen dat er geen netwerk-geschiedenis verloren ging.

- Advertentie -

EOS-blockchain_komt_tot_stilstand_door_bug_twitter

Ontwikkelaars identificeerden het probleem om 14:02 en een update op het EOS Mainnet Updates Telegram-kanaal meldde dat EOS-ontwikkelaar BlockOne een software patch aan het ontwikkelen is.

De oorzaak was te wijten aan de manier waarop uitgestelde transacties werden afgehandeld. Fix wordt binnenkort vrijgegeven door BlockOne.

Die software release, doe wordt uitgebracht onder tag 1.0.5, introduceert een neodeos-fix. Zodra block-producenten hun nodes hebben geupgrade, worden blocks gereset tot het laatste onomkeerbare block (1027597 volgens CryptoLions.io) en zullen block-producenten zich met elkaar synchroniseren. Ten slotte wordt de blockchain heropend voor openbare toegang.

Het EOS-netwerk was pas op 14 juni geactiveerd en deze netwerkfout kwam binnen 48 uur nadat de blockchain live ging.

Hoewel block-producenten veel moeite hebben gedaan om gebruikers op de hoogte te houden van de toestand van het netwerk, heeft het feit dat dat de blockchain momenteel gedebugged wordt middels een conference call, benadrukt waarom veel critici beweren dat EOS en niet genoeg gedecentraliseerde cryptocurrency is.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€8.255,15 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.153,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.202,10 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.215,02 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€8.220,80 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...