EOS_CTO_statuten_herschrijven_als_geschillen_omtrent_bestuur_blijven_voordoen_Dan_Larimer

EOS CTO: Laten we statuten herschrijven als geschillen omtrent het bestuur zich blijven voordoen

0

Chief Technical Officer (CTO) van blockchain-protocol EOS, Dan Larimer, heeft voorgesteld om de bestaande statuten van het project te herschrijven om de bevoegdheden van zogenaamde arbiters te beperken, in een EOSGov Telegram-chat, gisteren 27 juni.

Larimer’s voorstel komt in reactie op recente controverses rond de structuur van governance op de EOS-blockchain, waarin drie verschillende groepen werken om “elkaar in toom te houden” zoals gedefinieerd in de huidige statuten van het project.

Deze drie groepen in het EOS-ecosysteem zijn de zogenaamde block producers (BP’s), het equivalent van miners op de Bitcoin-blockchain, de arbitrators (EOS Core Arbitration Forum (ECAF)) en de token-houders.

Met name de ECAF heeft kritiek geuit op de naar verluidt ondoorzichtige aard van haar rol en bevoegdheden, verduidelijkt door een reeks incidenten die zich hebben voorgedaan sinds het EOS-Mainnet voor het eerst live ging op 15 juni.

In de recente Telegram-discussie voerde Larimer aan dat “mensen met ongedefinieerde redenen in een onbekend arbitragesysteem dwingen en snelle manier is om mensen weg te jagen”.

Hij stelde voor dat de rol van de arbitrators beperkt zal worden tot gevallen waarin sprake is van een “sterke basis met zeer duidelijke en gedefinieerde faalpunten die gearbitreerd kunnen worden”, naar zijn mening alleen als er sprake is van een “code-intent mismatch”

De geschillen rond de arbitrage in juni hebben geleid tot verontwaardiging bij prominente leden van de crypto-industrie, waaronder Charlie Shrem en Nick Szabo.

Bij een recent incident ontvingen block producers naar verluidt een nood-order van ECAF om transacties van 27 accounts te weigeren “in afwachting van een verdere beoordeling van de claims door een arbitrator”, met de “logica en redenering” om de order op een later tijdstip te plaatsen.

Op 24 juni zei EOS BP New York dat het niet “met vertrouwen alle volgende verklaringen kon uitvoeren die beweerden een geldige ECAF-opinie te zijn”, nadat een nader, schijnbaar nep-, ECAF-bevel was uitgevaardigd.

Zoals de maker van Dogecoin, Jackson Palmer, dinsdag opmerkte op Twitter, suggereert Larimer nu om “effectief de complete statuten van EOS te schrappen en opnieuw te beginnen”.

Sinds de lancering deze maand heeft het EOS-netwerk technische problemen ondervonden, naast de beroering over arbitragezaken.

EOS is momenteel de vijfde grootste cryptocurrency op CoinMarketCap, met een beurswaarde van $7,2 miljard. De coin heeft de afgelopen 24 uur een groei van meer dan 4% gekend, en wordt momenteel verhandeld voor $7,80

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws