Timo Bult Timo Bult
12/05/2021 09:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/05/2021 09:44

EOS (EOS) stijgt +45% na mega investering, dit wil de ontwikkelaar gaan doen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
EOS (EOS) stijgt +45% na mega investering, dit wil de ontwikkelaar gaan doen

Foto: ilolab/Shutterstock

De prijs van EOS (EOS) steeg de afgelopen 24 uur hard, zo hard dat de altcoin de grootste stijger van de hele markt is! Maar waar kwam deze stijging van bijna 50% vandaan? Waarschijnlijk heeft de gigantische investering die de ontwikkelaar van het project gisteren aankondigde er mee te maken.

EOS ontwikkelaar Block.one kondigde gisteren namelijk aan $10 miljard op te hebben gehaald bij investeerders om een nieuw platform op te richten. Bullish Global is het nieuwe bedrijf waaronder een nieuwe crypto exchange, Bullish genaamd, gelanceerd zal worden.

Om een exchange op te richten en succesvol te laten zijn is liquiditeit van groot belang. Block.one stopt dan ook 164.000 bitcoins (BTC) ter waarde van $9,25 miljard, 20 miljoen EOS ter waarde van $250 miljoen en nog eens $100 miljoen in cash in het project. Daarnaast zal er $300 miljoen worden vrijgemaakt voor een strategisch fonds.

EOS houders zien het nieuws als bijzonder bullish voor hun altcoin. De exchange zal namelijk naar verluidt gebruik gaan maken van de technologie waar EOS op draait. In de aankondiging valt te lezen:

“Bullish zal EOSIO en de EOS Public Blockchain gebruiken om een cryptografisch gevalideerde, aantoonbare en onveranderlijke audittrail te produceren van alle transacties die op het Bullish-platform worden verwerkt.”

Een van de investeerders is Peter Thiel, mede-oprichter van het bekende internetbetalingsplatform PayPal. Hij zei over het project:

“De balans van Bullish is sterk en de verticale integratie biedt stabiliteit en liquiditeit aan de cryptocurrency-ruimte. Ik ben blij om me bij Bullish aan te sluiten als investeerder en adviseur terwijl het begint aan een lange en vruchtbare reis,”

De lancering van Bullish zou nog dit jaar plaats moeten gaan vinden. Wanneer dit precies zal zijn is nog onbekend.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie