Timo Bult Timo Bult
17/06/2019 15:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/06/2019 15:11

EOS koers vindt weerstand op weg naar de $8,00

icon-altcoins
Altcoin nieuws
EOS_stuit_op_weerstand_richting_de_8_dollar

Foto: ilolab/Shutterstock

EOS is een van de cryptocurrencies die het de afgelopen week goed deed. Na een korte bearish periode werd de altcoin meegesleurd met de positieve prijsbewegingen van bitcoin (BTC). EOS lijkt daarmee nu op weg te zijn naar de volgende belangrijke resistance.
Op het moment van schrijven is EOS $7,17 waard volgens CoinMarketCap na een stijging van 1,38% in de afgelopen 24 uur. Dit jaar wist de altcoin al met 175% in waarde te stijgen, zelfs nadat de koers aanzienlijk is teruggezakt.
Zo bereikte EOS begin juni zijn yearly high van $8,56. Echter begon de koers vanaf dat punt aan een flinke duikvlucht. Uiteindelijk werd er op ongeveer $6,30 support gevonden, vanwaar de koers weer begon te stijgen.
Tijdens deze stijging brak het door de belangrijke resistance op $6,50 en de 25 simple moving average (SMA)-lijn op de 2-uurs grafiek. Uiteindelijk brak EOS ook de $6,80 en $7,00.
De volgende belangrijke resistance ligt nu op ongeveer $7,20 met daarboven $7,50. Bij doorbraak van deze twee prijsniveau’s kan EOS doorstomen naar de $8,00. Echter lijkt EOS op dit moment op resistance te stuiten rondom de $7,20.
Lukt het de bulls niet door deze resistances heen te breken, dan ligt de volgende support op ongeveer $7,00, waar ook de 25-SMA zich op dit moment bevindt. Daaronder ligt nog een support op $6,80.
Heb je vanmorgen de nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David gemist? Lees deze dan alsnog door hier te klikken!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie