Timo Bult Timo Bult
21/12/2021 12:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/12/2021 12:22

Ethereum 2.0 publiek testnet ‘Kintsugi’ nu online

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum 2.0 testnet Kintsugi nu online

Foto: leksiv/Shutterstock

Ethereum (ETH) ontwikkelaars zijn al lange tijd bezig met de ontwikkeling van ETH 2.0, zoals je ongetwijfeld in het crypto nieuws voorbij hebt zien komen. De update moet alle problemen waar Ethereum nu mee kampt oplossen. Iedereen kan nu een kijkje nemen en testen hoe dit nieuwe netwerk eruit zal zien zodra het klaar is. De ontwikkelaars hebben namelijk het Kintsugi testnet gelanceerd.

Crypto ontbijt: BTC halving hype, ETF uitstroom & Worldcoin op Ethereum
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Ethereum Kintsugi gelanceerd

In een aankondiging op de Ethereum Foundation Blog kondigt Ethereum ontwikkelaar Tim Beiko aan dat Kintsugi nu gebruikt kan worden. Kintsugi is een publiek testnet waar men het netwerk in een ‘post-merge context’ kan testen. De Merge is het moment waarop het huidige Ethereum-netwerk samen wordt gevoegd met ETH 2.0 en waarmee de overstap op proof-of-stake een feit is.

“Hoewel client ontwikkeling en de UX verder worden verfijnd, moedigen we de gemeenschap aan om Kintsugi te gaan gebruiken om vertrouwd te raken met Ethereum in een post-merge-context.”

Een testnet is bedoeld om mogelijke fouten in het netwerk op te sporen zodat deze voor de grote lancering opgelost kunnen worden:

“We raden de meeste projecten aan om te beginnen met testen en prototypen te bouwen op Kintsugi om mogelijke problemen snel aan het licht te brengen. Op deze manier kunnen wijzigingen gemakkelijker worden verwerkt in toekomstige client- en specificatieversies.”

Advertentie

Kintsugi heeft diepere betekenis

De naam van het testnet is niet zomaar willekeurig gekozen. Kintsugi is namelijk een Japans concept dat staat voor het repareren van bijvoorbeeld aardewerk. Barsten en krassen worden gevuld met goud- of zilverpoeder waardoor het aardewerk zelf gerepareerd is, maar de schade dus nog wel zichtbaar is.

Het lijkt een verwijzing te zijn naar de problemen waar Ethereum nu mee kampt. Door de enorme toename van adoptie en dus het aantal gebruikers op het netwerk, zijn de transactiekosten hard gestegen.

Terwijl decentralized finance (DeFi) juist staat voor het toegankelijker maken van financiële diensten zorgen de hoge transactiekosten ervoor dat niet iedereen meer toegang heeft. Tijd voor een oplossing dus, en ETH 2.0 zou die in 2022 kunnen brengen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie