Timo Bult Timo Bult
21/12/2021 12:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/12/2021 12:22

Ethereum 2.0 publiek testnet ‘Kintsugi’ nu online

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum 2.0 testnet Kintsugi nu online

Foto: leksiv/Shutterstock

Ethereum (ETH) ontwikkelaars zijn al lange tijd bezig met de ontwikkeling van ETH 2.0, zoals je ongetwijfeld in het crypto nieuws voorbij hebt zien komen. De update moet alle problemen waar Ethereum nu mee kampt oplossen. Iedereen kan nu een kijkje nemen en testen hoe dit nieuwe netwerk eruit zal zien zodra het klaar is. De ontwikkelaars hebben namelijk het Kintsugi testnet gelanceerd.

SOL koers heeft het moeilijk, maar netwerk floreert
SOL koers heeft het moeilijk, maar netwerk floreert

Ethereum Kintsugi gelanceerd

In een aankondiging op de Ethereum Foundation Blog kondigt Ethereum ontwikkelaar Tim Beiko aan dat Kintsugi nu gebruikt kan worden. Kintsugi is een publiek testnet waar men het netwerk in een ‘post-merge context’ kan testen. De Merge is het moment waarop het huidige Ethereum-netwerk samen wordt gevoegd met ETH 2.0 en waarmee de overstap op proof-of-stake een feit is.

“Hoewel client ontwikkeling en de UX verder worden verfijnd, moedigen we de gemeenschap aan om Kintsugi te gaan gebruiken om vertrouwd te raken met Ethereum in een post-merge-context.”

Een testnet is bedoeld om mogelijke fouten in het netwerk op te sporen zodat deze voor de grote lancering opgelost kunnen worden:

“We raden de meeste projecten aan om te beginnen met testen en prototypen te bouwen op Kintsugi om mogelijke problemen snel aan het licht te brengen. Op deze manier kunnen wijzigingen gemakkelijker worden verwerkt in toekomstige client- en specificatieversies.”

Advertentie

Kintsugi heeft diepere betekenis

De naam van het testnet is niet zomaar willekeurig gekozen. Kintsugi is namelijk een Japans concept dat staat voor het repareren van bijvoorbeeld aardewerk. Barsten en krassen worden gevuld met goud- of zilverpoeder waardoor het aardewerk zelf gerepareerd is, maar de schade dus nog wel zichtbaar is.

Het lijkt een verwijzing te zijn naar de problemen waar Ethereum nu mee kampt. Door de enorme toename van adoptie en dus het aantal gebruikers op het netwerk, zijn de transactiekosten hard gestegen.

Terwijl decentralized finance (DeFi) juist staat voor het toegankelijker maken van financiële diensten zorgen de hoge transactiekosten ervoor dat niet iedereen meer toegang heeft. Tijd voor een oplossing dus, en ETH 2.0 zou die in 2022 kunnen brengen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin - bewezen aanpak
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin – bewezen aanpak
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Solana memecoin explodeert 7.100%: Experts waarschuwen voor risico’s
Advertentie