Kevin Schijven Kevin Schijven
03/12/2021 10:42 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/12/2021 10:42

Ethereum blijft hangen terwijl solana, cardano en meer stijgen

Nieuws
Ethereum blijft hangen terwijl solana, cardano en meer stijgen

Foto: leksiv/Shutterstock

De cryptocurrency markt ziet er nog steeds enigszins onzeker uit, mede dankzij er ook veel onzekerheid hangt op andere financiële markten. De totale marktkapitalisatie van alle crypto schommelt momenteel tussen $2,73 biljoen en $2,78 biljoen. Ook bitcoin (BTC) schommelt momenteel in een steeds kleiner bereik. Toch beginnen langzamerhand de koersen groen te kleuren en zien we al enkele uitschieters onder de altcoins.

Nederlandse crypto-analist deelt twee altcoins die kunnen ‘vliegen’

Ethereum (ETH)

Ethereum (ETH) begint weer wat meer correlatie te tonen met bitcoin. Net als bitcoin schommelt ether momenteel heen en weer in een steeds kleiner bereik. Ether piekte woensdag rond $4.870, maar zakte toen omlaag naar $4.500 en hangt sindsdien in dit bereik. Ether maakte samen met bitcoin gisterenmiddag nog even een poging omhoog, maar kwam toen al te veel weerstand rond $4.600 tegen en daalde naar $4.450. Ether is sindsdien herstelt naar $4.600 en de koers ziet er nog steeds bullish uit.

Het is overigens een jaar geleden dat de zogeheten beacon chain, de blockchain van Ethereum 2.0, lanceerde. Oprichter Vitalik Buterin deelt op Twitter een routekaart over het project:

Advertentie

Solana (SOL)

Solana (SOL) is sinds zondag flink aan het klimmen en zet dat vooralsnog door. SOL piekte kort voor middennacht rond $241,5, maar corrigeerde toen iets omlaag. SOL vond toen wellicht al support rond $228 en stijgt momenteel naar $236 waardoor de koers 4% in de plus staan ten opzichte van 24 uur geleden. Het lijkt er sterk op dat SOL verder kan stijgen.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Cardano (ADA)

Cardano (ADA) is de meest opvallende stijger onder de grootste altcoins. De ADA koers zat al sinds begin september, sinds de all-time high (ATH) van $3,09, in een neerwaartse trend. ADA heeft wellicht gisteren eindelijk een bodem kunnen vinden rond $1,55.  De koers schoot gisterenmiddag hard omhoog naar $1,73, kwam toen even wat weerstand tegen, maar steeg vervolgens verder naar $1,76. Dat is een stijging van maar liefst 13,5%. Sindsdien is ADA weer iets omlaag gecorrigeerd, maar lijkt op het moment van schrijven wellicht support te vinden rond $1,65.

Cryptonetwerk Hedgey Finance getroffen door miljoenenhack

Terra (LUNA)

Vlak buiten de top 10 zien we terra (LUNA) alsmaar stijgen. LUNA staat vandaag weer dik 10% in de plus en vestigde vanochtend een nieuwe ATH van $69,5. LUNA is de afgelopen week met 57% gestegen en heeft nu een marktkapitalisatie van $26,3 miljard. Terra haalde onlangs al shiba inu (SHIB) in, maar nu ook avalanche (AVAX).

Blockchain-robots serveren koffie met een vleugje crypto-beloningen

Polygon (MATIC), Stellar (XLM) & Cosmos (ATOM)

Ook polygon (MATIC) doet het momenteel goed. De MATIC koers staat vandaag 9% in de plus, 50% ten opzichte van twee weken geleden en kwam vanochtend bij een piek van $2,24 uit. Het ziet er naar uit dat ook MATIC nog flink door kan stijgen.

Stellar lumens (XLM) begon gisterenmiddag hard te stijgen en staat vandaag 10% in de plus. XLM bereikt vanochtend een piek van $0.36, dat is echter nog wel bijna 60% onder de ATH van bijna vier jaar geleden.

Cosmos (ATOM) steelt vandaag de show. De ATOM koers staat maar liefst 18% in de plus en komt vanochtend bij een piek van $31,2 uit. Dat is echter nog 30% onder de ATH van twee maanden geleden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie