Kevin Schijven Kevin Schijven
29/12/2021 12:29 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/12/2021 12:29

Ethereum, cardano en XRP zakken flink in rode markt

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum, cardano en XRP zakken flink in rode markt

Foto: Hi my name is Jacco/Shutterstock.com

De “kerstrally” voor cryptocurrencies was uiteindelijk toch snel voorbij. Bitcoin (BTC) daalt weer even flink, maar de altcoins zakken zelfs nog harder. De totale marktkapitalisatie van alle crypto was tijdens kerst even hersteld naar $2,5 biljoen, maar zakt vandaag naar $2,35 biljoen. De markt spreekt over een eventuele laatste shake out voordat de rally echt kan beginnen, maar natuurlijks is dat alles behalve zeker. Er hangt nog altijd veel onzekerheid in de markt zoals in het crypto nieuws te lezen is. Het handelsvolume op de sportmarkt blijft maar dalen en er lijkt nog steeds geen sprake te zijn van enige “retail FOMO.”

Hedera (HBAR) stijgt 110% na BlackRock ‘nieuws’ & verslaat BTC op Bitvavo
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Ethereum zakt met bitcoin mee

Ethereum (ETH) steeg kort voor de kerst met bitcoin mee en pakte toen weer $4.100. De support hier zag er echter al niet heel stabiel uit en op maandagavond zakte de ether koers erdoorheen. Ether vond nog even steun rond $3.900, maar gisterenavond zakte de koers ook daardoorheen. Ether dipte zelfs even helemaal naar $3.750 op cryptocurrency-exchanges als Binance. Sindsdien is ether hersteld naar $3.800, hetzelfde niveau als de dip op 20 december. Of ether hier nu kan standhouden lijkt vooralsnog vooral van bitcoin afhankelijk te zijn, maar het ziet er wederom niet heel stabiel uit. Volgens Kaiko konden het afgelopen halfjaar veel layer-1 en layer-2 tokens genieten van de schaalbaarheidsproblemen op Ethereum.

Advertentie

Solana, cardano en XRP dalen ‘t hardst

Ook binance coin (BNB) maakt een duik van zo’n 2,5% naar $535. Solana (SOL) daalt echter nog veel harder. SOL leek enkele dagen geleden nog boven $200 uit te breken, maar zakte toen naar $190 en afgelopen nacht verder naar $174, een verlies van 9% in de afgelopen 24 uur. Ook cardano (ADA) vangt een behoorlijke klap. ADA schoot maandag nog even hard omhoog en leek gisteren alweer sterk te herstellen van de dip. Echter zakt ADA van $1,54 naar $1,40, een daling van 9%. Ook ripple (XRP) zakte in de afgelopen 24 uur met ongeveer 6% naar $0,85.

Solana is nog lang niet waar het moet zijn, zegt oprichter
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Rest top 10 en vlak daarbuiten ook rood

De overige koersen uit de top 10 dalen iets minder hard maar krijgen alsnog een flinke klap te verduren. Terra (LUNA) en polkadot (DOT) dalen beide met zo’n 5%, maar DOT staat alsnog 12% in de plus ten opzichte van een week geleden. Vlak buiten de top 10 zien we echter dat avalanche (AVAX) met zelfs 10% daalt en ook beide meme coins, dogecoin (DOGE) en shiba inu (SHIB), verliezen zo’n 5% van hun waarde.

Crypto oplichters richten hun ogen op toncoin na Telegram samenwerking
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Hardste dalers top 100

Een groot deel van de markt staat vandaag meer dan 5% in de min, maar een handjevol koersen uit de top 100 zakt zelfs nog harder dan de eerdergenoemde koersen. Chiliz (CHZ), enjin coin (ENJ), decentraland (MANA), chainlink (LINK) en tezos (XTZ) verliezen ook zo’n 10% van hun waarde. Basic attention token (BAT) zelfs meer dan 12% en cosmos (ATOM) maar liefst 13%. Stacks (STX) en kadena (KDA) staan ook 13% in de min en aave (AAVE) daalt met maar liefst 14% in de afgelopen 24 uur. AAVE maakte wel vorige week nog een flinke rally waardoor koers alsnog 32% in de plus staat ten opzichte van een week geleden.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Enkele groene uitzonderingen

Desondanks staan toch enkele koersen nog in de plus vandaag. Fantom (FTM) en iota (MIOTA) staan enkele procenten in de plus. Convex finance (CVX) steeg weer even hard en staat 4% in de plus en 30% ten opzichte van een week geleden. Sushi (SUSHI) stijgt met 5% en staat inmiddels bijna 56% in de plus ten opzichte van een week geleden. Dan hebben we nog een nieuwkomer de top 100 binnenstormen: oasis network (ROSE). De ROSE koers is momenteel flink aan het stijgen, staat 7% in de plus en 44% ten opzichte van een week geleden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie