Rico Engelbarts
12/05/2020 13:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/05/2020 13:08

Ethereum (ETH) 2.0 ligt nog op koers, aldus Vitalik Buterin

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum (ETH) 2.0 ligt nog op koers, aldus Vitalik Buterin

Foto: leksiv/Shutterstock

Volgens de medeoprichter van Ethereum (ETH), Vitalik Buterin, liggen de ontwikkelingen van Ethereum 2.0 nog steeds op koers wat betreft de eerste alpha launch. Tijdens de conferentie van Coindesk, Consensus Distributed besprak Buterin de voortgang van het project. Daarbij kaartte hij ook het testnet aan.
Het nieuwe netwerk zal “Schlesi” gaan heten, en speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van ETH 2.0. Een belangrijke voorwaarde voor de lancering is namelijk dat er twee of meer clients draaien op testnet.
Momenteel draaien er twee clients op Schlesi. Prysm van Prysmatic Labs en Lighthouse van Sigma Prima. De Teku en Nimbus clients draaien ook al op Schlesi en gaan in de toekomst ingezet worden als validators voor het testnet. Schlesi is met het aanbod van vier clients dus een officieel multi-client testnet.
Justin Drake, een onderzoeker bij de Ethereum Foundation gaf aan dat ze de eerste fase van het testnet graag willen releasen voor 30 juli dit jaar. Dat valt precies samen met de vijfde verjaardag van Ethereum 1.0. Echter is de releasedatum al een paar keer verschoven, het was eigenlijk de bedoeling dat het in januari al gelanceerd zou worden maar werd toen verschoven naar het tweede kwartaal. Uiteindelijk staat het nu pas gepland voor het derde kwartaal. De vraag is of het wel daadwerkelijk in juli gereleased gaat worden.
Buterin heeft tijdens het evenement ook een demonstratie gegeven van een nieuw DeFi project dat ontwikkeld is door Synthetix en onderzoeksgroep Optimism. De demo toonde aan dat er flinke tijdwinst behaald kan worden door gebruik te maken van ETH 2.0, de vertraging die nu in transacties zitten zouden tot wel 75 keer gereduceerd kunnen worden. De vertraging die in het updaten van de oracle zit kan tot wel 37,5 keer minder worden.
In theorie zouden Ethereum 1 en Ethereum 2 samen tot wel 1.000 transacties per seconde kunnen verwerken. De schaalbaarheid, privacy en cryptography die beiden chains nu bieden, bieden volgens Buterin kansen in alle sectoren.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie