Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo

Ethereum (ETH) 2.0 ligt nog op koers, aldus Vitalik Buterin

Volgens de medeoprichter van Ethereum (ETH), Vitalik Buterin, liggen de ontwikkelingen van Ethereum 2.0 nog steeds op koers wat betreft de eerste alpha launch. Tijdens de conferentie van Coindesk, Consensus Distributed besprak Buterin de voortgang van het project. Daarbij kaartte hij ook het testnet aan.

Het nieuwe netwerk zal “Schlesi” gaan heten, en speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van ETH 2.0. Een belangrijke voorwaarde voor de lancering is namelijk dat er twee of meer clients draaien op testnet.

- Advertentie -

Momenteel draaien er twee clients op Schlesi. Prysm van Prysmatic Labs en Lighthouse van Sigma Prima. De Teku en Nimbus clients draaien ook al op Schlesi en gaan in de toekomst ingezet worden als validators voor het testnet. Schlesi is met het aanbod van vier clients dus een officieel multi-client testnet.

Justin Drake, een onderzoeker bij de Ethereum Foundation gaf aan dat ze de eerste fase van het testnet graag willen releasen voor 30 juli dit jaar. Dat valt precies samen met de vijfde verjaardag van Ethereum 1.0. Echter is de releasedatum al een paar keer verschoven, het was eigenlijk de bedoeling dat het in januari al gelanceerd zou worden maar werd toen verschoven naar het tweede kwartaal. Uiteindelijk staat het nu pas gepland voor het derde kwartaal. De vraag is of het wel daadwerkelijk in juli gereleased gaat worden.

Buterin heeft tijdens het evenement ook een demonstratie gegeven van een nieuw DeFi project dat ontwikkeld is door Synthetix en onderzoeksgroep Optimism. De demo toonde aan dat er flinke tijdwinst behaald kan worden door gebruik te maken van ETH 2.0, de vertraging die nu in transacties zitten zouden tot wel 75 keer gereduceerd kunnen worden. De vertraging die in het updaten van de oracle zit kan tot wel 37,5 keer minder worden.

In theorie zouden Ethereum 1 en Ethereum 2 samen tot wel 1.000 transacties per seconde kunnen verwerken. De schaalbaarheid, privacy en cryptography die beiden chains nu bieden, bieden volgens Buterin kansen in alle sectoren.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitdenex
Reviewed
€7.999,75 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.016,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€8.065,71 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.079,72 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€8.080,28 Kopen
5
SATOS
Reviewed
€8.122,21 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitdenex
Reviewed
€7.999,75 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.016,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€8.065,71 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.079,72 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€8.080,28 Kopen
5
SATOS
Reviewed
€8.122,21 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Stef: Sideways en altcoin run?

Bitcoin is in de afgelopen weken flink gedaald, als we kijken naar het marktvolume. We zijn vanaf de week van 1 juni naar vorige...