Kevin Schijven Kevin Schijven
26/08/2021 13:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/08/2021 13:04

Ethereum (ETH) aanbod op exchanges blijft afnemen, leidt dit tot een supply shock en koersstijging?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum (ETH) aanbod op exchanges blijft afnemen, leidt dit tot een supply shock en koersstijging

Foto: leksiv/Shutterstock

De hoeveelheid ethereum (ETH) dat nog op cryptocurrency-exchanges staat, blijft in een rap tempo afnemen. Volgens meerdere analisten kan dit tot een zogenaamde “supply shock” leiden, een zeer bullish teken voor de koers.

Volgens gegevens van CryptoQuant, gepubliceerd op 26 augustus, is het totale circulerende aanbod van ether op crypto beurzen in het afgelopen jaar gedaald van 26,29 miljoen ETH naar 18,98 miljoen ETH, een afname van bijna 30%.

Een afname van het aanbod op exchanges betekent dat handelaren liever zelf hun cryptocurrency bewaren dan op een beurs te laten staan. Dan zijn de crypto minder gevoelig voor een hack van de exchange en de traders zijn toch niet van plan om snel te verkopen. Het is een teken van vertrouwen in de koers. Ook analysebedrijf CoinSyght meldde onlangs dat de instroom van ETH naar exchanges afneemt:

Het afname van het aanbod heeft ook een sterke negatieve correlatie met de prijs. In het afgelopen jaar is de ether koers van ongeveer $385 naar $3.100 gestegen, een stijging van meer dan 700%. Daar komt nu bij dat een enorme hoeveelheid ether na elke transactie wordt vernietigd sinds de recente ‘London’ update. Volgens ultrasound.money is inmiddels 99,4 duizend ETH vernietigd ter waarde van meer dan $300 miljoen. Gisteren werd nog een nieuw dagelijks record gevestigd:

Ook worden nog steeds grote hoeveelheden ETH vastgezet in het ETH 2.0 depositocontract. Volgens gegevens van Etherscan zit nu maar liefst 7,15 miljoen ETH ter waarde van $22,11 miljard in het ETH 2.0 contract. Dat is tevens een groot teken van vertrouwen, aangezien investeerders de ETH nog voor lange tijd niet uit het contract kunnen halen. Ethereum trekt langzamerhand ook de aandacht van grote bedrijven:

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie