Timo Bult Timo Bult
02/04/2021 17:57 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/04/2021 17:57

Ethereum (ETH) bereikt hoogste prijs ooit! Is dit een voorbode voor bitcoin (BTC) uitbraak?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum (ETH) bereikt hoogste prijs ooit! Is dit een voorbode voor bitcoin (BTC) uitbraak

Foto: leksiv/Shutterstock

Waar bitcoin (BTC) de afgelopen dagen moeite heeft met de weerstandszone bij $60.000, vestigde ethereum (ETH) vandaag een nieuwe all-time high! Met vanochtend nog Binance coin (BNB) dat een recordprijs wist neer te zetten, lijken de altcoins goed op stoom te komen.

Ethereum (ETH) bereikt na indrukwekkende rally een nieuw record

Op 25 maart begon ethereum, de grootste altcoin op de markt, te stijgen. De ETH koers steeg sindsdien met 35% in waarde. En dat zorgde uiteindelijk voor een nieuw prijsrecord dat vandaag werd gevestigd. De hoogste prijs die ethereum ooit heeft bereikt ligt nu op $2.081,80 op cryptocurrency exchange Coinbase.

Na de beweging vandaag zijn de bulls nu bezig met een uitbraak boven de $2.000. Mocht de koers hier stand kunnen houden dan liggen waarschijnlijk rond de ronde prijszones plekken waarop traders mogelijk een deel van hun winsten verzilveren.

Het handelsvolume van ethereum trekt daarnaast ook aardig aan. Tot grote explosieve toenames zoals we die begin januari zagen is echter nog geen sprake. Het blijft dus belangrijk om in de gaten te blijven houden of de koers ook daadwerkelijk stand weet te houden.

Neemt ethereum het voortouw voor bitcoin (BTC)?

Zoals gezegd laat bitcoin vooralsnog geen spectaculaire dingen zien. De koers bevindt zich nog altijd vlak onder de $60.000 waarbij de hoop bestaat dat BTC hier vroeg of laat bovenuit breekt. Met de steeds iets hogere lows lijkt het aannemelijk dat er binnenkort een richting gekozen gaat worden.

Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $59.200 op Coinbase. Het valt daarbij op dat er op de markt een kleine verschuiving lijkt plaats te vinden. De bitcoin dominantie is namelijk opnieuw iets afgenomen en bedraagt nu 57,5%. Dit is een teken dat altcoins meer waard beginnen te worden ten opzichte van de altcoins.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie