Home Nieuws Altcoin nieuws Ethereum (ETH) dump aanstaande? Uniswap eindigt liquidity mining programma en dit kan...

Ethereum (ETH) dump aanstaande? Uniswap eindigt liquidity mining programma en dit kan er gebeuren

- Advertentie -

De gedecentraliseerde cryptocurrency exchange Uniswap heeft mogelijk een wilde week voor de boeg. Het UNI liquidity programma komt namelijk ten einde, waarmee gebruikers die hun crypto in een van de vier liquidity pools vast hebben gezet, beloond werden hiervoor. Een recente community call bracht geen opheldering over de toekomst van dit programma.

Uniswap is een op Ethereum (ETH) gebaseerde exchange. De exchange maakte een enorme groei door, mede door de hardstijgende Decentralized Finance (DeFi) sector. Een van de mogelijkheden die gebruikers hebben op Uniswap is liquidty mining. Elke week verdienen de pools meer dan 580 duizend UNI. Maar deze stroom van UNI komt op 17 november ten einde.

Nu is de Uniswap community bang dat een groot deel van deze farmers hun ETH terug zullen trekken zodra het programma ten einde komt. Volgens de Twitteraar Wangarian gaat dit om zo’n $1,1 miljard aan ETH. Terwijl een groot deel van de ETH in dezelfde pools zal blijven zitten vanwege de redelijk aantrekkelijke fees, verwacht Wangarian dat misschien 50% van de ETH teruggetrokken zal worden:

“Hoewel een groot deel van de huidige TVL in dezelfde pools zal blijven (gegenereerde vergoedingen zijn juicy), stel ik voor dat een redelijke hoeveelheid ETH het Uniswap-systeem zal verlaten op zoek naar hogere opbrengsten.

Niemand kent op dit moment de cijfers, maar 50% van de TVL die vertrekt, kan redelijk zijn.”

Er zijn vervolgens drie mogelijkheden voor waar deze $500 miljoen aan ETH heen zal bewegen, aldus de Twitteraar. Zo kan een deel ergens anders gestaked gaan worden, de ETH kan in de wallets blijven zitten en natuurlijk kan de eigenaar ook besluiten het te verkopen voor fiat of andere cryptocurrencies.

Dit laatste geval zou natuurlijk negatief uit kunnen gaan pakken. Dat zou namelijk meer verkoopdruk veroorzaken op de ethereum koers. 17 november is daarom wellicht een belangrijke datum om te onthouden!

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€16.392,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€16.417,90 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€16.440,10 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€16.510,90 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€16.680,30 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...