Kevin Schijven Kevin Schijven
25/02/2021 16:14 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/02/2021 16:14

Ethereum (ETH) ecosysteem ontploft en breekt records, maar er is een nadeel

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum (ETH) ecosysteem ontploft en breekt records, maar er is een nadeel

Foto: leksiv/Shutterstock

Het Ethereum (ETH) netwerk is zeer druk dit jaar, en dat komt mede dankzij de exploderende decentralized finance (DeFi) markt.
Volgens Ryan Watkins van onderzoeksbureau Messari, is Ethereum op weg om maar liefst $1,6 biljoen aan transacties te verwerken in het eerste kwartaal van 2021. Dat is bijna net zo veel als in de afgelopen 12 maanden:


De $926 miljard die al in 2021 verwerkt zijn, is 700% meer dan in dezelfde periode in 2020. Mocht de $1,6 biljoen behaald worden dan zou dat maar liefst 1.280% meer zijn in de eerste kwartaal van 2020 en zelfs 5.000% meer zijn dan in het eerste kwartaal van 2019.

“Ongelooflijke schaal voor een technologie die volgens critici niet kon worden geschaald. Maar vertel me alsjeblieft hoe Ethereum onbruikbaar is en dat mensen naar andere blockchains vluchten. De gegevens wijzen op precies het tegenovergestelde.”

Door deze drukte zijn echter de transactiekosten op Ethereum ook enorm gestegen. Op 23 februari verwerkte Ethereum maar liefst $50 miljoen aan gas fee’s die een gemiddelde prijs van $40 bereikte:


Ook decentrale cryptocurrency-exchanges (DEX) op Ethereum hebben al $120 miljard aan transacties verwerkt in 2021, meldt onderzoeksbedrijf Dune Analytics. Op 23 februari zagen deze DEX beurzen het hoogste handelsvolume tot nu toe met $4,2 miljard. In heel 2019 lag dit nog op $3 miljard:


Ethereum wil deze transactiekosten omlaag brengen, of in elk geval voorspelbaarder maken, met de invoering van Ethereum Improvement Proposal (EIP) 1559. Wellicht dat deze update nog van de zomer wordt uitgevoerd. Ondertussen is de Binance Smart Chain (BSC), het antwoord op Ethereum van Binance, met een inhaalrace bezig.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie