Timo Bult Timo Bult
20/03/2019 09:35 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/03/2019 09:35

Ethereum (ETH) en ripple (XRP) bearish voor de korte termijn

icon-altcoins
Altcoin nieuws
ethereum_ETH_en_ripple_XRP_bearish_voor_de_korte_termijn

Foto: leksiv/Shutterstock

Crypto ontbijt: Dip in bitcoin en ETF’s, AI tokens stijgen hard en meer
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Ethereum (ETH)

Gisteren was al duidelijk dat de situatie er voor ethereum (ETH) niet zo rooskleurig meer uitziet sinds het bereiken van de monthly high van $147. Meerdere belangrijke supports hielden het niet en de richting van de koers is sinds het bereiken van die piek langzaam maar zeker neerwaarts geweest.
Ook vandaag ziet het er bearish uit voor ETH. De tweede grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie is op dit moment $139,31 waard. Elke achtereenvolgende swing high is lager dan de vorige waardoor de koers nu in een dalend trendkanaal zit. Een belangrijke resistance ligt op $142 welke de bulls moeten zien te breken om de koers weer een positiever vooruitzicht te geven.
Lukt dat niet, dan moeten traders het support-niveau op $138,20 in de gaten houden. In het geval dat de bears de overhand krijgen in de komende uren, dan kan de koers deze support-zone echter doorbreken. De volgende belangrijke support ligt daaronder op $136.

Advertentie

Ripple (XRP)

Voor Ripple’s XRP ziet het er op dit moment ook bearish uit. De koers vormde gisteren op de 30-min grafiek een bearish patroon (double top), en is sinds de piek van afgelopen weekend teruggezakt. De koers vond support op $0,3183 en kwam vervolgens weer in een stijgend trendkanaal terecht.
Aangezien de trend voor de langere termijn (lees: vier dagen) bearish is, vond de XRP-koers echter resistance op $0,3235. Een correctie naar beneden vond plaats waardoor de koers uit het stijgende trendkanaal brak.
Voor nu is het belangrijk dat de bulls de koers door die resistance op $0,3235 weten te breken. Lukt dat niet, dan liggen de volgende belangrijke support-zones op $0,3185 en $0,3165. In het geval de bulls toch sterker worden dan is een stijging naar de $0,3240 niet onmogelijk.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie