Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
23/03/2019 13:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/03/2019 13:00

Ethereum (ETH), EOS en TRON (TRX) kunnen dankzij Loom Network met elkaar communiceren

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Loom Network is van plan de droom van blockchain-interoperabiliteit, die vele DApp-ontwikkelaars, hebben te vervullen. Tot nu toe ziet het blockchain– en cryptocurrency-landschap er aardig versplinterd uit en moet er een keuze gemaakt worden welke blockchain het meest geschikt is voor een gedecentraliseerde applicatie (DApp). Dankzij Loom Network is dit niet langer nodig.
In een aankondiging op de blog van Loom Network legt het team uit dat dankzij Loom Network DApps op zowel TRON, EOS en Ethereum naadloos met elkaar kunnen communiceren. Loom Network doet dit middels de ontwikkeling van PlasmaChain welke op de Ethereum-blockchain is gebouwd. In de blogpost legt het team uit:

De komende weken zal Loom Network integraties voor Tron en EOS in PlasmaChain vrijgeven. Daardoor kunnen DApp-ontwikkelaars hun DApp’s gelijktijdig aan gebruikers op alle drie de blockchains aanbieden.

Het wordt hierdoor makkelijker voor ontwikkelaars om hun DApp aan een zo groot mogelijk publiek aan te bieden. “DApp-ontwikkelaars willen dat zoveel mogelijk gebruikers hun DApps gebruiken en geld uitgeven aan hun diensten”, aldus Loom Network in de blogpost.
Het team legt uit dat PlasmaChain een laag op de Ethereum-blockchain mogelijk maakt. Op die laag kunnen alle DApps op deze verschillende blockchains met elkaar communiceren. Op die manier kunnen gebruikers ETH, ERC20-tokens, TRX en EOS uitgeven binnen al deze DApps. “PlasmaChain is een soort van universele laag 2 oplossing”, aldus Loom Network.
Loom Network laat met PlasmaChain daarom een droom voor veel ontwikkelaars uitkomen. Daarnaast wordt de interoperabiliteit van blockchains met dit soort projecten verbeterd, iets wat voor groei in de hele crypto-industrie kan zorgen.
Het is op dit moment nog niet duidelijk wanneer PlasmaChain gelanceerd zal gaan worden. Wel gaf het team in eerdere verklaringen aan dat het product al in de laatste ontwikkelingsfase zou zitten.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie