Timo Bult Timo Bult
06/07/2021 08:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/07/2021 08:04

Ethereum (ETH) gaat bitcoin (BTC) inhalen, verwacht Celsius CEO op basis van deze ontwikkeling

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Ethereum (ETH) gaat bitcoin (BTC) inhalen, verwacht Celsius CEO op basis van deze ontwikkeling

Foto: leksiv/Shutterstock

De Ethereum (ETH)flippening‘ is al aan de gang als het aan Celsius Network CEO Alex Mashinsky ligt. Hij baseert zijn uitspraak op wat hij binnen de Celsius community ziet. Daar zag hij de afgelopen maand een opvallende ontwikkeling plaatsvinden.

Celsius Network is een platform met allerlei financiële diensten. Zo kunnen gebruikers hun crypto uitlenen aan andere gebruikers en er zo rente over verdienen. Ook biedt Celsius Network razendsnelle transacties. Het netwerk heeft naar verluidt meer dan een miljoen gebruikers.

En die gebruikers bieden Mashinsky een waardevolle inkijk in wat mensen nou echt over een bepaalde cryptocurrency denken. In een interview met Kitco News werd de CEO gevraagd of hij verwacht dat Ethereum uiteindelijk Bitcoin (BTC) zal gaan inhalen, iets wat men ook wel de flippening noemt. Volgens Mashinsky is Ethereum daar al mee bezig. Dat blijkt uit de ontwikkelingen op het Celsius Network:

“Hoeveel in dollarwaarde hebben deze miljoen Celsius gebruikers? Hebben ze, uitgedrukt in dollars, meer Bitcoin, of meer Ethereum? Ethereum heeft Bitcoin de afgelopen twee maanden voor het eerst ingehaald, de eerste keer dat onze miljoen gebruikers ooit meer Ethereum dan Bitcoin hebben. We beheren ongeveer $17 miljard aan deposito’s van klanten, en de nummer één munt in dollars is Ethereum,”

Alhoewel zowel Bitcoin als Ethereum in de toekomst een bredere adoptie zullen zien, verwacht Mashinsky, is er een belangrijk verschil. Volgens de CEO zullen meer mensen namelijk rendement willen genereren, en met de Decentralized Finance (DeFi) sector grotendeels op Ethereum gebaseerd zullen mensen eerder voor Ethereum gaan kiezen. Mashinsky verwacht dat Ethereum 2.0, de grote update, een belangrijke rol zal gaan spelen in de realisatie van de flippening.

Bitcoin ETF verkocht aan Europese investeerder, bedrag onbekend
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Celsius breidt bitcoin mining operatie uit

Celsius heeft naast het platform met financiële diensten ook een mining operatie. Onlangs investeerde het $200 miljoen om een mining operatie in Canada op te zetten. Maar dat is nog niet alles: “We investere nog eens $60 miljoen, veel daarvan gaat naar Canada, een deel naar de VS. Dat maakt ons de grootste miner in Noord-Amerika,”

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie