Kevin Schijven Kevin Schijven
02/05/2021 15:18 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/05/2021 15:18

Ethereum (ETH) gaat dit jaar beter presteren dan bitcoin (BTC) en naar $10.500 stijgen, zegt Fundstrat

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Ethereum (ETH) gaat dit jaar beter presteren dan bitcoin (BTC) en naar $10.500 stijgen, zegt Fundstrat

Foto: leksiv/Shutterstock

Fundstrat Global Advisors, een bekend financieel onderzoeksbureau, is zeer bullish over de cryptocurrency markt. Het bedrijf publiceerde onlangs een wekelijks rapport met enkele opvallende voorspellingen omtrent crypto.

Bitcoin (BTC)

Volgens de onderzoekers zal bitcoin (BTC) tegen het einde van dit jaar naar $100.000 stijgen, bijna een verdubbeling van de huidige prijs. Fundstrat meldt dat bitcoin deze week herstelt van een gezonde afkoelingsperiode vorige week en dat de bull-markt intact blijft. Ook meldt Fundstrat dat grote bedrijven eraan komen, ook al zien we dat nog niet terug in de kwartaalcijfers.

Ethereum (ETH)

Ethereum (ETH) gaat het wellicht nog beter doen dit jaar, zegt Fundstrat. De ether koers presteerde de afgelopen tijd al beter dan bitcoin. Ether staat deze maand 50% in de plus, terwijl bitcoin 5% in de min staat. Deze week heeft ethereum bijna elke dag een nieuw all-time high (ATH) gevestigd en afgelopen nacht wederom rond $2.960.

Fundstrat is vooral bullish over ethereum vanwege de ontwikkeling van nieuwe financiële applicaties dat het afgelopen jaar hard is toegenomen, zoals decentralized finance (DeFi). Ook denken de onderzoekers dat EIP-1559 een grote impact zal hebben.

“In crypto-boekhoudkundige termen is dit hetzelfde als een bedrijf dat minder bedrijfskosten maakt en deze winst gebruikt om aandelen terug te kopen. Dit betekent dat het netwerk winstgevend wordt zoals een bedrijf zodra het aanbod van ETH vermindert doordat de vernietiging van tokens de inflatie overtreft.”

Hiermee zou volgens Fundstrat ethereum tegen het eind van het jaar naar $10.500 kunnen stijgen, een groei van ruim 250%. Dat herhaalt een van de onderzoekers op Twitter:

Marktkapitalisatie

Volgens de onderzoekers zou de totale marktkapitalisatie van alle crypto naar $5 biljoen kunnen groeien dit jaar, een toename van 120%.

“We erkennen dat $5 biljoen voor crypto misschien gek klinkt. En we weten waar dit de markt in relatieve termen zou brengen in vergelijking met andere activa. We zijn niet vergeten dat de dot.com-bubbel uitkwam op $4,5 biljoen. Maar zoals we uitgebreid hebben geschreven, denken we dat crypto de volgende golf van de interneteconomie is en gezien hoeveel groter die markt en elke markt sindsdien is geworden, denken we nederig dat onze voorspelling haalbaar blijft. Tot nu toe zijn we drie maanden bezig met die prognose en we zitten op schema om $5 biljoen te bereiken, terwijl de totale cryptomarkt al met $1 biljoen, of een kwart, is gestegen.”

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie