Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Ethereum (ETH) huisvest Ubisoft in-game token, opbrengsten gaan naar UNICEF

Afgelopen donderdag kondigde Ubisoft, internationaal game publisher en ontwikkelaar, aan dat zij een nieuwe token aan het ontwikkelen zijn op Ethereum (ETH) om daarmee UNICEF te helpen. De token is gelinkt aan de Rabbids franchise en heet vanzelfsprekend ook “Rabbids”.

UNICEF, wat staat voor United Nations International Children’s Educational Fund, is een grote organisatie die in meer dan 150 landen aan liefdadigheidsprojecten doet. Het is niet voor het eerst dat de organisatie gebruik maakt van blockchain technologie. Zo hebben ze eerder een blockchain ingezet om medische goederen te volgen en te checken. Maar ze maakten nog niet eerder gebruik van daadwerkelijke tokens.

- Advertentie -

Ubisoft heeft in het verleden al een poging gedaan om in-game goederen te verkopen met behulp van cryptocurrencies en een distributed ledger. Maar deze transacties verliepen nooit via een eigen munt. Ubisoft gaf aan al langer geïnteresseerd te zijn in blockchain technologie.

De konijntjes zijn een bekend figuur in de wereld van Ubisoft, ze stammen af van de Rayman serie en staan erom bekend dat ze geen echte taal spreken en beginnen te gillen als ze teveel adrenaline krijgen. Het Rabbid ecosysteem is al jaren razend populair. Het lijkt in essentie een beetje op de beruchte Cryptokitties die in 2018 een flinke crash veroorzaakten op het Ethereum netwerk. De Rabbid tokens zijn bedoeld om zogenaamde Skins te kopen voor een online character.

Echter zitten er in tegenstelling tot cryptokitties wel wat verschillen in beide games. Bij het Rabbids spel is het mogelijk om Rabbids van andere gebruikers af te pakken. Ze verdwijnen echter niet van de blockchain. Het draait op een Proof of Plausible Ownership (POPO) certificaat. Volgens Decrypt kunnen spelers aan zo’n POPO certificaat komen als ze complete collecties bij elkaar sparen. De collecties en coins zijn overigens niet te ruilen of te verkopen.

Alle opbrengsten van de in-game aankopen gaan vervolgens naar UNICEF. Alle Rabbids veranderen periodiek en worden steeds opnieuw gegenereerd. De bedoeling hiervan is dat spelers steeds meer getriggerd zijn om tokens te blijven sturen. Momenteel wordt een Rabbid verkocht voor zo’n $12 tot $35 dollar. Dat is op het moment van schrijven zo’n 0.05 ETH tot 0.15 ETH. Elke volle maan wordt er een speciale Rabbid gelanceerd.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.394,52 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.394,52 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...