“Ethereum (ETH) is geen wereld computer, het is langzamer dan een rekenmachine uit 1990!”

Ethereum (ETH) wordt wel eens de “werelds computer” genoemd, maar dat is volgens Haseeb Qureshi onterecht. De managing partner van Dragonfly Capital, een cryptocurrency investeringsfonds en onderzoeksbedrijf, zegt namelijk dat Ethereum langzamer is dan een rekenmachine uit 1990.

Qureshi meldt dat de TI-81 van Texas Instruments, uitgebracht in 1990, een snelheid heeft van ongeveer 500.000 berekeningen per seconde. In vergelijking daarmee behaalt Ethereum ongeveer 360.000 berekeningen per seconde, zegt Qureshi:

Advertentie

Op Twitter stellen meerdere mensen dat Qureshi gelijk heeft en zeggen dat de naam inderdaad niet toepasselijk is, maar anderen melden juist dat ze de naam “wereld computer” nooit zo hebben geïnterpreteerd. De naam impliceert dat het globaal is, niet dat het snel is. Nick Johnson, hoofdontwikkelaar bij Ethereum, zegt:

Ik denk niet dat ‘wereld computer’ ooit bedoeld was als ‘krachtig’; het “wereld” -deel is omdat de uitvoering door iedereen kan worden geverifieerd.

En dat iedereen ter wereld hier toegang toe heeft en op kan bouwen.

Nate Maddrey, onderzoeker bij Coin Metrics, zegt:

Voor mij verwees “wereld computer” altijd naar gedeelde globale toestand, niet naar snelheid. Ja, een TI-81 is misschien sneller dan Ethereum, maar een rekenmachine geeft u geen toegang tot een veilige, openbare database en gedeelde uitvoeringsomgeving

Ja, wereldcomputer is een vreemde analogie. Maar veel minder hardware kracht bracht mannen op de maan en terug.

Aldus Martina Krung, een crypto-analist uit Zwitserland. Het Ethereum-netwerk zit momenteel in de overgang naar Ethereum 2.0. Hiermee stapt het netwerk over naar een Proof-of-Stake (PoS) protocol wat ervoor moet zorgen dat het netwerk krachtiger wordt en meer transacties per seconde (TPS) aankan: van de huidige 15 TPS naar wellicht duizenden. Deze upgrade, genaamd Serenity, kan echter nog een aantal jaar in beslag nemen voordat het volledig is doorgevoerd.

In gerelateerd nieuws werkte Optimism, dat voorheen Plasma heette, aan een layer-2 oplossing voor Ethereum vergelijkbaar met het Lightning Network. Het project was echter gefaald. Ashwin Ramachandran, tevens partner bij Dragonfly Capital, beschreef dit onlangs als “de dood van Plasma.”

Nu werkt het bedrijf onder de naam Optimism aan een nieuwe schaalbaarheidsoplossing: een zogenaamde Optimistic Virtual Machine (OVM) gebaseerd op de Ethereum Virtual Machine (EVM). Het doel is om nog steeds het schaalbaarheidsprobleem van Ethereum op te lossen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Ad
Ad
SATOS
Reviewed
€9.188,70 Kopen
1
1
Bitvavo
Reviewed
€9.074,00 Kopen
2
2
Coinmerce
Reviewed
€9.104,39 Kopen
3
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.138,07 Kopen
4
4
Litebit
Reviewed
€9.143,03 Kopen
5
5
Bitonic
Reviewed
€9.144,47 Kopen
Laatste nieuws