Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Ethereum (ETH) kampt weer met hoge transactiekosten, is dat bullish of bearish?

Ethereum (ETH) heeft een paar sterke weken achter de rug nadat de groei in de gedecentraliseerde financiële sector zorgde voor een piek op de blockchain wat betreft gebruikers, actieve adressen en transacties. Deze ontwikkelingen zorgde voor een groei in Ethereums adoptie, maar hiervoor heeft het wel een prijs moeten betalen.

Volgens gegevens van blockchain-analysebedrijf Glassnode overschreed de dagelijkse mediane ‘gas‘ prijs, of transactie fee, van een Ethereum-transactie de 50 Gwei. Dit is een transactiekost die vijf keer zo hoog is als die van april, en de hoogste waarde in bijna twee jaar.

- Advertentie -

Enkelen zien het als een bullish teken, maar veel anderen twijfelen over wat het kan betekenen en zien dit eerder als een bearish ontwikkeling. Sommige analisten en voorstanders van de blockchain zijn van mening dat hoge transactiekosten op de langere termijn de oorzaak zou kunnen zijn van de ondergang van Ethereum. Onder andere de populaire cryptoanalist Qiao Wang twijfelt over het toekomstperspectief van Ethereum.

“Zolang ETH 2.0 niet volledig is uitgerold, is er een zekere mogelijkheid voor andere schaalbare blockchain’s om Ethereums plek in te nemen. $10 transactiekosten betalen en 15 seconden wachten op afwikkeling is gewoon een slechte UX. “

Naast Qiao delen de chief information officer van Exponential Investments en de vicepresident van portfolio management, respectievelijk Steven McClurg en Leah Wald, dezelfde mening. Ook zij denken dat de congestie op Ethereum zal leiden tot een slechte gebruikerservaring, waarin vooral handelaren de dupe zijn door de zeer volatiele omgeving. Ook Joseph Todaro laat zich negatief uit en zegt dat ondanks Ethereum nog veel shillers heeft, het tijd is om te kijken naar de verwaarloosde en verachte ETH-concurrenten.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.918,92 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.918,92 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish scenario en een toevlucht in goud?

In deze bijzondere tijd is er absoluut ook een bullish scenario te bedenken voor de bitcoin koers. Waar er op dit moment maar geld...