Rico Engelbarts
19/07/2020 14:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/07/2020 14:55

Ethereum (ETH) kampt weer met hoge transactiekosten, is dat bullish of bearish?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum (ETH) kampt weer met hoge transactiekosten, is dat bullish of bearish?

Foto: leksiv/Shutterstock

Ethereum (ETH) heeft een paar sterke weken achter de rug nadat de groei in de gedecentraliseerde financiële sector zorgde voor een piek op de blockchain wat betreft gebruikers, actieve adressen en transacties. Deze ontwikkelingen zorgde voor een groei in Ethereums adoptie, maar hiervoor heeft het wel een prijs moeten betalen.
Volgens gegevens van blockchain-analysebedrijf Glassnode overschreed de dagelijkse mediane ‘gas‘ prijs, of transactie fee, van een Ethereum-transactie de 50 Gwei. Dit is een transactiekost die vijf keer zo hoog is als die van april, en de hoogste waarde in bijna twee jaar.


Enkelen zien het als een bullish teken, maar veel anderen twijfelen over wat het kan betekenen en zien dit eerder als een bearish ontwikkeling. Sommige analisten en voorstanders van de blockchain zijn van mening dat hoge transactiekosten op de langere termijn de oorzaak zou kunnen zijn van de ondergang van Ethereum. Onder andere de populaire cryptoanalist Qiao Wang twijfelt over het toekomstperspectief van Ethereum.

“Zolang ETH 2.0 niet volledig is uitgerold, is er een zekere mogelijkheid voor andere schaalbare blockchain’s om Ethereums plek in te nemen. $10 transactiekosten betalen en 15 seconden wachten op afwikkeling is gewoon een slechte UX. “

https://twitter.com/QWQiao/status/1277281069784543232
Naast Qiao delen de chief information officer van Exponential Investments en de vicepresident van portfolio management, respectievelijk Steven McClurg en Leah Wald, dezelfde mening. Ook zij denken dat de congestie op Ethereum zal leiden tot een slechte gebruikerservaring, waarin vooral handelaren de dupe zijn door de zeer volatiele omgeving. Ook Joseph Todaro laat zich negatief uit en zegt dat ondanks Ethereum nog veel shillers heeft, het tijd is om te kijken naar de verwaarloosde en verachte ETH-concurrenten.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie