Kevin Schijven Kevin Schijven
28/12/2020 13:16 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/12/2020 13:16

Ethereum (ETH) koers vestigt nieuw record, doorbreekt $700 voor het eerst in 31 maanden

Nieuws
Ethereum (ETH) koers vestigt nieuw record, doorbreekt $700 voor het eerst in 31 maanden

Foto: leksiv/Shutterstock

Naast bitcoin (BTC) is ook de koers van ethereum, of beter gezegd ether (ETH), de afgelopen tijd hard aan het stijgen. Ether doorbrak gisteren voor het eerst sinds mei 2018 $700, en op het moment van schrijven heeft de koers een nieuw record gevestigd rond $738.
Dat is een stijging van 14% in de afgelopen 24 uur en van maar liefst 476% in 2020. Dat is zelfs een betere prestatie dan bitcoin dit jaar en brengt de totale marktkapitalisatie van ether boven de $83 miljard. Volgens gegevens van Asset Dash staat ether nu op plaats 124 van de meest waardevolle activa ter wereld. Bitcoin staat in vergelijking op plaats 11 met een marktkapitalisatie van ongeveer $500 miljard.
De stijgende koers van bitcoin trok in eerste instantie ook de koersen van veel altcoins met zich mee, maar deze lijkt op het moment van schrijven af te remmen. In plaats van dat de altcoins ook afremmen, lijkt juist het volume juist hier naar toe te gaan waardoor de koersen van veel altcoins momenteel doorstijgen. Bekijk hier een uitgebreidere koersanalyse van deze altcoins van Bitcoin Consultant John van Meer!
Begin deze maand lanceerde ook eindelijk het langverwachte Ethereum 2.0 en dat gaat natuurlijk gepaard met veel hype in de markt. In het depositocontract van ETH 2.0 staat inmiddels meer dan 2 miljoen ETH vast, ter waarde van $1,5 miljard:


Ook kondigde de CME Group, eigenaar van de Chicago Mercantile Exchange (CME), onlangs aan dat de enorme beurs op 8 februari ether futurescontracten gaat lanceren:


Toch staat de ether-koers nog ver onder zijn all-time high (ATH) van ongeveer $1440 uit januari 2018. Onderzoeker Ryan Watkins denkt dat we een toename van institutionele interesse volgend jaar in ETH zullen zien die wellicht de prijs verder zal opdrijven:

“Voorspelling 2021: in 2021 zullen we zien dat instellingen beginnen ETH te kopen. Als je eenmaal accepteert dat Bitcoin waardevol kan zijn, opent het je mening voor de mogelijkheid dat andere cryptocurrencies ook waardevol kunnen zijn. Het is vanaf daar een veel gemakkelijkere sprong van BTC naar ETH. De CME-futures is het teken aan de wand. Ze zouden geen ETH-product lanceren als er geen vraag naar is.”

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie