Kevin Schijven Kevin Schijven
09/03/2020 19:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/03/2020 19:00

Ethereum (ETH) lijkt op fiatgeld volgens Anthony Pompliano

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Cryptocurrency exchange Binance verhoogt kosten voor opname ethereum (ETH)

Foto: leksiv/Shutterstock

Anthony Pompliano, mede-eigenaar en partner van Morgan Creek Digital, sprak wat serieuze woorden uit richting de Ethereum-community. Volgens hem is Ethereum hetzelfde als fiatgeld.

Hij gaf aan dat er vrijwel geen verschil is tussen fiatgeld en Ethereum (ETH) omdat het blockchain-project hele specifieke karaktereigenschappen vertoont die overeenkomen met eigenschappen van fiatgeld.

Pompliano sprak zich uit op Substack, een nieuwspagina met tech-gerelateerd nieuws.

Het probleem met Ethereum is dat het niet anders is dan Fiat. Fiat heeft namelijk geen plan om inflatie tegen te gaan, het heeft geen vast aantal wat altijd in circulatie zal blijven en er is een kleine groep elite die belangrijke besluitvormingen doet over het monetaire systeem.

Pompliano voegde daaraan toe dat er op een zeker punt, net als met fiatgeld, weer nieuw geld verstrekt moet worden omdat er geen afgesproken maximaal aanbod is, zoals bij Bitcoin (BTC). Om die reden lijkt Ethereum (ETH) volgens Pompliano erg veel op de Amerikaanse Dollar; deze wordt ook constant geïnjecteerd in de economie en om die reden heeft het geen echte waarde.

Als je in Ethereum (ETH) gelooft en er van overtuigd bent dat het een goede vervanging voor Fiat zal zijn, is het goede nieuws dat het aanbod door het huidige model dat ontwikkeld is, is TERUGGEDRONGEN. Daarentegen is het wel zo dat de optie om dit model aan te passen altijd zal blijven bestaan in het geval de makers van Ethereum (ETH) besluiten een aanpassing te verrichten.

Volgens Pompliano hebben alleen de koplopers van de cryptocurrencies momenteel de eigenschappen om een vervanging voor het monetaire systeem of een digitale vorm van waarde-opslag te worden.

Zijn jouw ogen ook op de koers van bitcoin gericht? Die van onze analist David wel! In zijn meest recente column beschrijft hij dat we te maken hebben met een belangrijk moment!

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie