Kevin Schijven Kevin Schijven
07/07/2021 14:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/07/2021 14:55

Ethereum (ETH) London hard fork, de grote update ontvangt eindelijk een lanceerdatum

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum (ETH) London hard fork, de langverwachte update ontvangt eindelijk een lanceerdatum

Foto: leksiv/Shutterstock

De volgende grote update voor het Ethereum (ETH) netwerk heeft een datum. Als alles goed gaat, wordt de ‘London’ hard fork op 4 augustus uitgevoerd. Dat bevestigde Tim Beiko, een van de hoofdontwikkelaars van het netwerk, op 6 juli.

Een hard fork is een soort opsplitsing van het netwerk. Dat is nodig om grote updates op een decentrale blockchain uit te voeren en kan alleen gebeuren als genoeg nodes (computers) de hard fork ondersteunen. Deze hard fork, genaamd London, brengt Ethereum weer een stap dichterbij de uiteindelijke overstap naar Ethereum 2.0.

De hard fork gaat gepaard met enkele langverwachte verbeteringen van het netwerk, genaamd Ethereum Improvement Proposals, of EIP’s. Een daarvan is EIP-3554; deze update zal de zogeheten difficulty bomb van Ethereum uitstellen naar 1 december. De difficulty bomb, ook wel Ice Age genaamd, maakt mining op Ethereum een stuk duurder en tijdsintensiever. Dit is ter bevordering van de overstap van proof-of-work (PoW) naar proof-of-stake (PoS).

Daarnaast wordt ook de langverwachte en controversiële EIP-1559 ingevoerd. Deze update maakt transactiekosten op Ethereum stabieler en voorspelbaarder door een soort basiskosten te introduceren. Deze basiskosten worden na een transactie vernietigd waardoor ether een deflatoire cryptocurrency wordt. Naar verwachting zou dat een zeer positieve impact op de prijs van ether kunnen hebben doordat het aanbod dan afneemt.

De hard fork zal uitgevoerd worden op blocknummer 12.965.000 van de Ethereum blockchain en naar verwachting zal dit ergens tussen 1 uur en 5 uur Nederlandse tijd zijn op 4 augustus. Volgens Anthony Sassano wordt aankomende vrijdag een definitieve beslissing genomen:

De London hard fork werd twee weken gelen al uitgevoerd op het ‘Ropsten’ testnet. De ‘Berlin’ hard fork werd medio april uitgevoerd op Ethereum. Kort daarna schoot de prijs van ether voor het eerst door $2.500, een maand later bereikte de koers een all-time high (ATH) van $4.350

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie