Rico Engelbarts
27/07/2020 18:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/07/2020 18:44

Ethereum (ETH) on-chain activiteiten lijken op die van voor de bullrun in 2018

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum (ETH) naar de $1.000 in december? Deze traders denken van wel!

Foto: leksiv/Shutterstock

Onderzoekers van Xangle zijn van mening dat de activiteiten die plaatsvinden op de Ethereum (ETH) blockchain niet de beste raadgever zijn om te bepalen wat de ethereum koers gaat doen. Echter is het wel zo dat de activiteiten die nu plaatsvinden sterk lijken op de activiteiten die plaatsvonden in 2018 toen de prijs van ethereum een all-time high bereikte.
Onderzoeksanalist Jehn Kim, gaf in een onderzoek van Xangle over Decentralized Finance (DeFi) aan dat het transactievolume op de Ethereum blockchain met maar liefst 62% toegenomen is. Dat is een nieuwe jaarlijkse high die gemeten werd op 23 juni. De transactie fee steeg ook fors met ruim 688%. De analist voegde hieraan toe dat deze bewuste gebeurtenis sterke overeenkomsten heeft met de bullrun in 2017. Ethereum bereikte toen een hoogtepunt van maar liefst $1.396.
Ondanks dat de activiteiten op de blockchain overeenkomsten vertonen, is de situatie in het tweede kwartaal van 2020 verschillend ten opzichte van 2017. Ethereum zakte samen met de meeste altcoins naar een jaarlijks dieptepunt in maart dit jaar. In mei krabbelde de prijs echter wel weer omhoog. Het zou kunnen dat de populaire DeFi tokens bijgedragen hebben aan het stijgen van de transactie fees die in twee jaar niet zo hoog waren. Hoger zelfs dan de fee van bitcoin (BTC). Ethereum kwam niet in de buurt van het transactierecord van 1.349.890 in het tweede kwartaal. In juni tikte het aantal transacties net de 1 miljoen aan.
De impact van DeFi tokens was pas laat te meten. In het huidige is pas een eerste echte toename waar te nemen, zo sterk zelfs dat de blockchain van Ethereum meer verkeer zag dan die van de nummer één cryptocurrency ter wereld, Bitcoin. Er werd voor $508 miljard aan transacties afgewerkt (gemeten op 21 juli 2020). De prijs van ethereum deed daar niet aan onder en steeg deze week met ruim 37%.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie