Kopieer de acties van onze analisten 30 dagen gratis

Ethereum (ETH) oprichter Buterin spreekt over risico’s DeFi voor particuliere beleggers

In de meest recente aflevering van de Unchained Podcast, waarin het vijfjarige jubileum van Ethereum (ETH) centraal stond, besprak medeoprichter Vitalik Buterin vooral de groei van door Bitcoin (BTC) ondersteunde ERC20-tokens, decentralized finance (DeFi) en de toekomst van de op één na grootste blockchain.

Tijdens het gesprek stelde Buterin dat in de toekomst het Ethereum-netwerk de “primaire plaats” zou kunnen worden voor Bitcoin-activiteiten. Hij ziet de mogelijkheid dat een stijgende vraag ervoor zal zorgen de Ethereum daadwerkelijk een primaire plaats voor Bitcoin zal worden. De marktkapitalisatie van Wrapped Bitcoin (wBTC), de grootste Ethereum versie van Bitcoin, is nu dan ook al meer dan $167 mln.

- Advertentie -

Toch ziet de medeoprichter ook pijnpunten in de toekomstige ontwikkelingen. Bitcoin heeft geen smart-contracts opties waardoor BTC-adressen niet worden geverifieerd op de Ethereum-blockchain. Dit kan ervoor zorgen dat een gecentraliseerde entiteit de controle kan krijgen over “meerdere sigs” (meerdere sleutels die nodig zijn om toegang te krijgen tot een wallet).

“Het probleem is als je een van deze multi-sigs in bezit hebt en er zitten 557,000 bitcoins in deze wallet, dan kan deze centrale entiteit de mogelijkheid hebben om er met het geld vandoor te gaan.”

DeFi is niet voor iedereen

Het DeFi-ecosysteem heeft ervoor gezorgd dat in 2020 iedereen het nog steeds over Ethereum heeft, maar Buterin heeft ook zo zijn bedenkingen over de projecten. Beleggers zouden namelijk niet genoeg rekening houden met de risico’s van smart-contracts. Volgens Buterin zijn ze nog niet veilig genoeg voor particulieren.

“DeFi is nog steeds prima, maar doe niet alsof het een investeringsmiddel is waar veel gewone mensen hun spaargeld zouden moeten in steken.”

Buterin ziet wel een plek voor de gemiddelde investeerders in de toepassingen van Ethereum. Volgens hem zullen veel mensen uit veel plaatsen kunnen profiteren van Ethereum, dat op het moment van schrijven een marktkapitalisatie van $36 miljard heeft.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.300,41 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€9.183,10 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.243,73 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.256,27 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.300,41 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€9.183,10 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.243,73 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.256,27 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...