Rico Engelbarts
29/07/2020 09:53 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/07/2020 09:53

Ethereum (ETH) oprichter Buterin spreekt over risico's DeFi voor particuliere beleggers

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum (ETH) oprichter Buterin spreekt over risico's DeFi voor particuliere beleggers

Foto: leksiv/Shutterstock

In de meest recente aflevering van de Unchained Podcast, waarin het vijfjarige jubileum van Ethereum (ETH) centraal stond, besprak medeoprichter Vitalik Buterin vooral de groei van door Bitcoin (BTC) ondersteunde ERC20-tokens, decentralized finance (DeFi) en de toekomst van de op één na grootste blockchain.
Tijdens het gesprek stelde Buterin dat in de toekomst het Ethereum-netwerk de “primaire plaats” zou kunnen worden voor Bitcoin-activiteiten. Hij ziet de mogelijkheid dat een stijgende vraag ervoor zal zorgen de Ethereum daadwerkelijk een primaire plaats voor Bitcoin zal worden. De marktkapitalisatie van Wrapped Bitcoin (wBTC), de grootste Ethereum versie van Bitcoin, is nu dan ook al meer dan $167 mln.
Toch ziet de medeoprichter ook pijnpunten in de toekomstige ontwikkelingen. Bitcoin heeft geen smart-contracts opties waardoor BTC-adressen niet worden geverifieerd op de Ethereum-blockchain. Dit kan ervoor zorgen dat een gecentraliseerde entiteit de controle kan krijgen over “meerdere sigs” (meerdere sleutels die nodig zijn om toegang te krijgen tot een wallet).

“Het probleem is als je een van deze multi-sigs in bezit hebt en er zitten 557,000 bitcoins in deze wallet, dan kan deze centrale entiteit de mogelijkheid hebben om er met het geld vandoor te gaan.”

DeFi is niet voor iedereen

Het DeFi-ecosysteem heeft ervoor gezorgd dat in 2020 iedereen het nog steeds over Ethereum heeft, maar Buterin heeft ook zo zijn bedenkingen over de projecten. Beleggers zouden namelijk niet genoeg rekening houden met de risico’s van smart-contracts. Volgens Buterin zijn ze nog niet veilig genoeg voor particulieren.

“DeFi is nog steeds prima, maar doe niet alsof het een investeringsmiddel is waar veel gewone mensen hun spaargeld zouden moeten in steken.”

Buterin ziet wel een plek voor de gemiddelde investeerders in de toepassingen van Ethereum. Volgens hem zullen veel mensen uit veel plaatsen kunnen profiteren van Ethereum, dat op het moment van schrijven een marktkapitalisatie van $36 miljard heeft.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie