Shane Kuijpers
30/05/2021 14:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/05/2021 14:04

Ethereum (ETH) opschaling gaat te traag en dat geeft concurrenten een grote kans

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum (ETH) opschaling gaat te traag en dat geeft concurrenten een grote kans

Foto: leksiv/Shutterstock

Ethereum (ETH) is in 2021 voornamelijk bullish, als we de afgelopen anderhalve week even niet meerekenen. Helaas zijn er blijvende problemen binnen het ecosysteem. Problemen met opschalen zijn hier een voorbeeld van. Ondanks dat de overstap naar Ethereum 2.0 dit zou moeten verhelpen heerst er toch een bepaalde scepticisme rondom het netwerk.

In de Unchained Podcast met Kyle Samani van Multicoin Capital en Kain Warwick van Synthetix werd dit onder andere ook behandeld. Over het algemeen is de Ethereum gemeenschap optimistisch, maar Samani was minder enthousiast. Volgens hem is de huidige aanpak om ETH op te schalen niet genoeg. Wel vermeldde hij erbij hij een longpositie heeft op ETH, meer nog dan op bitcoin (BTC). 

Kansen voor anderen

Warwick deelt de mening van Samani en begon ook concurrenten als Solana (SOL) en Binance Smart Chain (BSC) te noemen: 

“Het feit dat Ethereum er langer over heeft gedaan om op te schalen dan we hadden gewild, heeft een marktkans voor anderen gecreëerd.” 

Hoewel Warwick aangeeft dat het opschalen te langzaam gaat en ETH daardoor veel actie heeft gemist, is hij ook van mening dat de prestaties van BSC eerder een afwijking zijn dan de norm.

“Er is een overvloed aan activiteit geweest die op Ethereum zou moeten zijn, maar die gewoon is weggedreven naar deze andere chain en dat is gewoon een gemiste kans voor de Ethereum gemeenschap.”

Optimisme en onzerheid

Warwick is er van overtuigd dat het Ethereum netwerk na een aantal updates weer genoeg actie zal zien, met name Zero Knowledge Solutions is hierbij belangrijk vanwege de lagere gas fees die het met zich meebrengt. 

Samani, daarentegen, was minder positief en zegt dat de gas fees niet het grootste obstakel gaan vormen voor ethereum. Wat betreft de toekomst zegt hij het volgende:

“Het is eigenlijk onmogelijk om de vraag te beantwoorden hoe een geschaalde Ethereum-toepassing eruit ziet in 24 maanden. Het is niet dat ik het niet weet, het is dat het onmogelijk is om te weten, omdat je te veel dingen hebt die elkaar belemmeren. Te veel dingen gaan tegen elkaar botsen, en niemand weet echt hoe het gaat uitpakken.”

Deel dit artikel
Shane Kuijpers

Shane is begin 2020 voor het eerst echt in contact gekomen met cryptocurrency. Waar het begon als een soort hobby is het ondertussen een dagelijkse bezigheid voor hem. Hij volgt de laatste ontwikkelingen op de voet en kijkt niet alleen met grote interesse naar Bitcoin, maar ook naar tal van altcoins. Veel uiteenlopende projecten maken dat de mogelijkheden met crypto eindeloos zijn en om die reden zal crypto ook in de toekomst onderdeel zijn in het leven van Shane. Shane is naast auteur bij Crypto Insiders ook student International Business.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie